Yazıklar olsun size! Provakatörler yine iş başında

Türkiye’de de görülen Koronavirüs(COVID-19) ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden algı ve provokasyon amacıyla yapılan yorumlarda akıl almaz paylaşımlar yapılıyor.

Son olarak yapılan akıllara ziyan paylaşım sosyal medya yalanlarının virüs vakası sonrasında geldiği noktayı gözler önüne serdi

MEDYABAR.COM: Dünya, Türkiye ve de Sakaryalılar Koronavirüs ile mücadele ederken, Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarından yapılan yorumlar halkı  korku ve paniğe sevk etmeye devam ediyor.

Sosyal medyada sahte hesaplardan aslı astarı olmayan ,gerçekle yakından ilgisi olmayan paylaşımlar kamuoyunu endişeye düşürmeye, toplumu korku ve paniğe sevk ederken son olarak ilimizle ilgili yapılan paylaşımlar sosyal medyanın yalanlarda sınır tanımadığını gözler önüne serdi.

Akşam saatlerinde bir hesaptan   'Lütfen Paylaşın' diyerek yapılan paylaşımda Sakarya'nın riskli bölge ilan edildiği virüsün hızla yayıldığı gibi gerçekle ilgisi olmayan paylaşım yapıldı..

Kısa bir süre içerisinde sosyal medya üzerinden yayılan bu paylaşım korku ve endişeşe neden olurken bir çok vatandaş çocukların bile rahatça ulaşabildiği sosyal medyadaki bu paylaşımlara karşı emniyetin harekete geçmelerini istediler.

BAKANLIK DÜN UYARMIŞTI

Özellikle ilimiz  Sakarya ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından  virüsle ilgili  yapılan gerçek dışı  paylaşımlar artarken,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve iç işleri bakanlığı dün sosyal medya hesaplarında bu sahte hesaplara dikkat çekerek resmi kuruluşların açıklamalarının dikkate alınmasını istemişti

İç işleri Bakanlığı açıklamasında 'Tespit edilen hesaplar arasında son dönemde dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda insanın ölümüne sebep olan, Türkiye’de de görülen Koronavirüs(COVID-19) ile ilgili olarak; algı ve provokasyon amacıyla gerçek dışı görüntü ve ses dosyalarını sahte hesaplar üzerinden yaymak suretiyle kamuoyunu endişeye düşürmeye, toplumu korku ve paniğe sevk etmeye, kişi ya da kurumları toplum nezdinde hedef göstermeye yönelik 316 hesap tespit edildiğini açıklamıştı

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI 'RESMİ KAYNAKLANA İTİBAR EDİN'

İletişim Başkanlığı, Corona virüsü gündemini sosyal medyadan takip ederken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bir açıklama yaptı. Başkanlığın açıklamasında "Resmi kaynaklara itibar edin. Haber görünümlü tuzaklara düşmeyin. Bilgiyi otoritesinden alın" denildi.

İletişim Başkanlığı tarafından ölümcül Corona virüsü konusunda yapılan açıklamada virüs gündemini sosyal medyadan takip edenler için uyarılar yer aldı.

Açıklamada şöyle denildi:

* Resmi kaynaklara itibar edin.

* Haber görünümlü tuzaklara düşmeyin.

* Bilgiyi otoritesinden alın.

* Ayrıştırıcı, kışkırtıcı mesajlara müsaade etmeyin.

* Sosyal medyanın farklı platformlarında Koronavirüs gündemiyle alakalı birçok asılsız iddia, yorum ve değerlendirmeler yapılmakta, vatandaşlarımızın hassasiyeti suistimal edilerek bahse konu içeriklerin hızla yayılımı gerçekleştirilmektedir.

* Bu dezenformasyon ve manipülasyon unsurlarının yayılımını engellemek, kamuoyunun daha doğru ve etkili bilgilenmesini sağlayabilmek adına yetkili organlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

* Süreç şeffaf bir biçimde yönetilmekte her aşamada kamuoyu bilgilendirilmekte, bu vesile ile her türlü yalan içeriğin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

* Bu noktada önemli bir sorumluluk da sosyal medyayı etkin kullanan vatandaşlarımıza düşmektedir.

24 Mar 2020 - 22:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandas - Fetocu bunlari yapan hainler korana virüsten daha tehlikeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 22:59