Valilik Uyardı! Kışın bu kurallara dikkat edin

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında kış mevsiminin gelmesiyle birlikte olumsuz hava koşulları nedeni ile meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi, trafik güvenliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin korunmasına yönelik al

Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ile ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katıldığı İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Valilik’te gerçekleştirilen toplantıda Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl genelinde yaşanabilecek olumsuzlukların yerinde ve zamanında çözüme kavuşturulması için kurum ile kuruluşlar arasındaki iş birliğinin önemine değinirken, ilgili koordinasyonun sağlanması konusunda hassasiyet gösterilmesini de istedi.

“Alınacak Tedbirler Görüşüldü”

İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşlarımızın sağlıklı ve güven içerisinde yolculuk yapabilmeleri amacıyla alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaları içeren sunumlar yapılırken, günlük hayatı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi, mahalle yollarının trafiğe açık bulundurulması, sürücülerin yönlendirileceği alternatif güzergâhlar ve güvenli trafik akışının sağlanması için ilgili kurumların alacağı tedbirler de görüşüldü.

“Özel Önlem Gerektiren Bir Bölgedeyiz”

İçişleri Bakanlığımızca 81 İle gönderilen genelgede yapılması gerekenlerin belirtildiğini ve aynı güzergâhta bulunan İller arasında koordinasyon sağlanmasının istendiğini belirterek konuşmasına başlayan Vali Nayir, “Kış aylarında özellikle aşırı yağışın olduğu, kimi zaman sis, kar ve gizli buzlanmanın da etkisini gösterdiği bir bölgede bulunmasından dolayı İlimizde özel önlemler alınmasının gerekliliği ortaya çıkıyor. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve uzak mahalle yollarının trafiğe açık bulundurulması, gerekli ikaz işaretlerinin doğru ve görünür yerlere konulması, olumsuz bir durumda sürücülerin yönlendirileceği alternatif güzergâhların belirlenmesi, özellikle yayla yollarının düzenli şekilde kontrol edilerek güvenli trafik akışının sağlanması için her kurum ve kuruluşumuza düşen özel görevler var. Bunların tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor. Tüm birimlerimizin kendi bünyelerinde de mevcut araç, gereçlerin bakımlarının yapılması ve kış mevsimine hazır bir şekilde girilmesi için çalışmalarını tamamlamalarını istiyoruz.

“Kış Lastiği Uygulamasına Önem Veriyoruz”

Vatandaşlarımızın da kendi emniyet ve güvenlikleri için başta emniyet kemeri olmak üzere trafik kurallarına uymalarını ve mevcut kış şartlarına göre araçlarının bakımları ile hazırlıklarını tamamlamalarını istiyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanması zorunlu olan kış lastiği konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz, bununla birlikte bu konuda denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması öncelikli konularımız arasında bulunuyor” dedi.

Kurum ve kuruluş yetkililerinin aldıkları tedbirler ile yapılan çalışmaları paylaştığı toplantının sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese görevinde başarılar diledi.

02 Ara 2019 - 16:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.