Tuzdan Uzak Kalın Bol Su İçin

20-26 Mart Dünya tuz tüketimine dikkat haftası olarak kutlanırken, 22 Martında Dünya su günü olması nedeniyle Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü her iki önemli günü bir günde kutlama kararı alarak bu kararını da düzenlediği bir etkinlikle uygulamaya soktu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz yönetimindeki Müdürlük çalışanları çarşı içinde açtığı stantta bir taraftan her iki günle ilgili olarak hazırladıkları el broşürlerini dağıtırken diğer taraftan da içinde 5 gram tuz olan foşeti ve birer adette bardak su ikramında bulunarak hem tuza hem de sbuya dikkat çekmek istediler.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapılan el ilanlarında günde sadece 5 gram tuz tüketilmesinin yeterli olduğu vurgulanırken her gün en az 2 litre suyun da içilmesi gerektiği hususlarına dikkat çekilmiş.

İnsan Sağlığı için günde 5 gram tuzun sağlığımız için ideal olduğunu ve yine günde en az iki litre su içilmesi gerektiğini anlatan İlçe Sağlık müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, hazırlayıp dağıtmakta olduğumuz el ilanlarında tuzun zararları ve suyunda yararlarını geniş kapsamlı olarak ele aldıklarını belirtti ve insanların sağlıklı yaşamı için tuz ve su tüketimine dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Fazla tuz tüketiminin idrarla kalsiyum atımını arttıracağını, bu durumun kemiklerden kalsiyum kaybına yol açacağını, kan basıncını yükselteceğini, kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkaracağını, böbrek yetmezliği ve kanser gibi hastalıkların oluşmasında etkili olacağını, orta ve ileri yaş yetişkinlerde de inme ve iskemik kalp hastalıklarında ölüm riskinin arttıracağını söyleyen Dr. Gülşah Yılmaz, kilo kaybına yardımcı olan, sindirimi kolaylaştıran, enerji ve rahatlık veren, organ ve dokuları koruyan, açlığı bastıran saçı, gözü ve cildi besleyen, toxin ve diğer atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlayan suyun günde en az 2 litre tüketilmesi gerektiği sözlerine ekledi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları stantlarını ziyaret edenlerin tansiyonlarını da ölçmeyi ihmal etmediler.   

21 Mar 2017 - 17:06 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.