Tarihi değiştirecek araştırma... Sakaryaspor ne zaman kuruldu? İlk renkleri nelerdi?

Sakarya Tarihi ile ilgili yazdığı 6 kitabın yanında, önemli çalışmalara da imza atan, Tarihçi Resül Narin'in yaptığı son çalışma Sakaryaspor tarihini değiştirecek cinsten. Çalışmaya göre, 1965 olarak bilinen Sakaryaspor’un kuruluş tarihi bakın ne zamanmış

Adapazarı Tarihi isimli Facebook ve İnstegram sayfalarını da yürüten Narin, bugün sayfasında Sakaryaspor’un kuruluş tarihi ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı " Osmanlı Arşiv" çalışmaları ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1924 olarak bilinen kuruluş tarihini 1917’ye, 1957 yılı olarak bilinen Sakarya Ticaret Borsası’nın kuruluş tarihini 1925’e çekilmesini sağlayan Narin, Spor alanında bir bilinmeyeni daha ortaya çıkardı.

1965 olarak bilinen Sakaryaspor’un kuruluş tarihinin 1932 olduğunu belirten Narin, Adapazarı’nda Sakaryaspor adıyla ilk takımın 17 Mart 1932'de sarı-kırmızı renklerle kurulduğunu söyledi.

Yapılan araştırma ile 1965 yılı olarak bilinen Sakaryaspor’un kuruluş tarihinin 1932’ye çekilmesi ile ilgili kendi sayfasında da bir paylaşımda bulunan Narin “Bu vesileyle belki kuruluş tarihimizi de değiştiririz ne dersiniz?” sorusunu takipçilerine yöneltti.

Narin konu hakkında yaptığı açıklamada " Osmanlı arşivleri ve elimizde bulunan diğer arşivlerde bilinmeyen birçok bilgiye, Sakarya hakkında yanlış bilinen birçok gerçeğe ulaşma imkanı buluyoruz. Yaptığım araştırmalar sırasında 1932 yılında yayınlanmış olan bir dergide Kocaeli ilinde bulunan takımların tam listesine rastladı. Bu listede Sakaryaspor'da yer alıyor. Dolayısı ile Sakaryaspor 1932 yılında var ve renkleri de sarı-kırmızı olarak kurulmuş. 1954 yılında il olan Sakarya ili bile bu arşivlere bakılarak çok daha önceleri dillendirilmeye başlamış aslında. Mesela 1943'te Sakarya isminde bir dergi var yayınlanan. 1951' de Sakarya isminde bir gazete var. Aslında Sakarya ismi çok daha eskilere dayanıyor" dedi.

14 Ara 2019 - 10:08 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.