PİL DERDİNE SON!

Tablet ve dizüstü bilgisayarlarında ve kullandığımız cep telefonlarında vatandaşların canını sıkan pil ömrü problemi artık tarihe karışıyor.

PİL DERDİNE SON! Tablet ve dizüstü bilgisayarlarında ve kullandığımız cep telefonlarında vatandaşların canını sıkan pil ömrü problemi artık tarihe karışıyor. Rağbet gören tablet ve dizüstü bilgisayarların en dezavantajlı yanlarından biri de şüphesiz pilleri. Tablet ve dizüstü bilgisayarınız daha eskimeden, pilinin eskisi gibi etkili çalışmaması ve şarj tutmamaya başlaması bazı durumlarda oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ancak, Leyden Energy isimli bir lityum iyon pil üreticisi bu soruna çözüm getiriyor. Piyasaya yeni çıkacak olan piller en az üç yıla kadar pil ömründen yemiyor ve pilin en üst dolma seviyesi üç yıl boyunca hiç azalmıyor. Leyden Enerji ayrıca lityum-iyon pilleri için tüketiciye üç yıllık garanti de veriyor. Bugün kullandığımız pillerde, elektrolitlerde kullanılan tuz tabanlı çözeltiler 70-80 derece sıcaklığa ulaştıktan sonra azalmaya başlıyor. Ancak Leyden Enerji'nin patentini elinde bulundurduğu teknoloji, çözeltinin 300 derecelere kadar azalmadan sabit durmasını sağlıyor. Firma yeni lityum-iyon pilleri için henüz bir fiyat belirlemiş değil ancak standart pillerden biraz daha pahalı olması bekleniyor.

25 May 2011 - 00:00 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.