Paris Ortaokulu çalışıyor üretiyor

Paris Ortaokulu’nda 3 yıldır faaliyet gösteren atölyelerdeki öğrenciler birçok alanda gösterdikleri faaliyetlerde başarılı çalışmalara imza atarken yeteneklerini geliştirip öz güvenlerini de kazanıyorlar.

04154e5cb8b40541536b8a6f37292fd7.jpg
bc36e00281f690b2378bc2277d4bf7e0.jpg
+19
Haber albümü için resme tıklayın

Paris Ortaokulu Öğrencileri 3 yıl önce başlattıkları faaliyetlerle kurdukları atölyelerde özgüven kazanıyor, yeteneklerini geliştiriyor, markalaşmayı öğreniyor, ticareti öğreniyor, girişimciliği öğreniyor. “Girişimci Eğitim Modeli” adında bir eğitim modeli üzerinde çalışan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serdar Babaoğlan’ ın koordinatörlüğünde faaliyet gösteren atölyelere, veliler ve öğretmenler destek olmakta.

Paris Atölyelerinde yapılan faaliyetler:

1-    Oymacılık(Susak)süsleme/tasarım atölyesi:

Atölye çalışmalarına bu yıl eklenen susak süsleme sanatı,20 öğrenci ile faaliyet yapmakta. Öğrenciler kendi tasarımlarını kendileri oluşturdu. Anneler günü hediyelerini sahiplerine sundu.Ramazan Demirci ve Serdar Babaoğlan’ın   danışmanlığında açılan atölyede tasarlanan ürünler çok beğenildi. Öğrenciler hem özgüven kazandılar,hem hobi faaliyeti kazandılar hem de girişimcilik ruhlarına katkı sunulmuş oldu.Atölye’ye yeni sezonda testi tornası eklenecek ve destek bulunabilirse seramik fırını ile beraber yeni faaliyet alanları eklenecek…

2 -) Tarım Atölyesi: 3

Üç yıldır okul bahçesinde organik tarım(uygulamalı) dersleri yapılan Paris Ortaokulu’nda bu yıl da dışarıya bağımlılığı,kimyasal gübreyi önlemek adına solucan gübresi üretildi ve öğrenciler,isteyen çiftçilere, kendi ailelerine,yakınlarına  bu gübreleri kullanmaları için ulaştırmış oldu…Organik tarım farkındalığı oluşturuldu.Okulmuzda hala solucan gübresi üretilmektedir.Serdar Babaoğlan danışmanlığındaki öğrenciler yaparak yaşayarak süreci devam ettirmekteler.

3 -) Paris Sabun Atölyesi :

Okulda açılan atölyede, okula ait bir marka olarak aspir yağından PASPİR (Paris Aspir Sabunu) için 5 aydır süren çalışmalar netice verdi..Paris ortaokulu’na ait bir sabun markası var PASPİR (PARİS ASPİR SABUNU) Öretmenleri Serdar Babaoğlan danışmanlığındaki öğrenciler weibber isimli temizlik ürünleri firması ile görüştü ve proje dahilinde uygulamalı eğitim aldılar.Şu an el sabunu ve sıvı sabun yapma eğitimleri tamamlandı.PASPİR isimli sabun okulda öğrenciler tarafından üretildi.Önümüzdeki süreçte parfüm yapma ve temizlik ürünleri yapmak üzerine atölye çalışmaları devam edecek

4-) Yazı Atölyesi :

Yazı atölyesinde  öğrenciler tarafından  hazırlanan  Eyfel Dergisi 3 yaşında.Bu yılda okuyucusu ile buluşan dergi ilk günlerden itibaren tükenmiş durumda.Bu derginin tüm süreçlerinde öğrenciler aktif oldular. Öğrencilerin yazdığı bu dergide bilim,sanat,teknoloji yazıları ile edebi yazılar,anı,şiir deneme vb çalışmalar da bulunmakta.3 yıldır çıkarılan derginin genel yayın yönetmenliğini Serdar Babaoğlan ve editörlüğünü de Okul Müdür yardımcısı Tahsin Yılmaz yürütmekte…

5- ) Robotik Kodlama Atölyesi

Paris Ortaokulu’ndaki 2 yıldır faaliyet gösteren robotik kodlama atölyesinde bilişim teknolojileri öğretmenleri Zeynep Yağmur ve Beytullah Çiçek  danışmanlığında çalışan 20 öğrenci çalışmalarını tamamladı.Robotlarını ve yazılım çalışmalarını Tübitak’ta da sergiledi..

6-) Tiyatro Atölyesi

Paris Ortaokulu’nda iki yıldır aktif olan tiyatro atölyesinde bu sene “Sınavsız Hava Sahası” isimli oyun seyirci ile buluştu.7 ve 8.sınıflara sahnelenen oyun çok beğenildi..  Feyza Terzi,Elif Yeşilbaş,Kerem Bulama,Berre Aydın,Arda Yiğit Cinal,Betül Sena Kopya,Burçak Kılıçkeser,Altan Çelik,Selim Kağan Asan,Selman Hikmet,Berra Kopya, Nur Simla Durak,Hüseyin Akif Koç,Rabia Yılmaz,Dilara Uçar,Mehmet Emin Ökdem, Elif Ocaklı,Miraç Zabunoğlu, Melih Bakan,Zehranaz Turgut.Hamza Ali Cinoğlu ,Uygur Uygun isimli öğrencilerin rol alıyor, atölye liderliğini ve oyunun yönetmenliğini Serdar Babaoğlan yapmakta.. “Sınavsız Hava Sahası“ 30 mayıs’ta 16:00 Akyazı SGM  de tekrar seyirci ile buluşacak..

26 May 2019 - 17:59 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet HacıahmetoğluMisafir - Paris Ortaokulu bu sene gerçekten güzel işlere imza attı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.Helal olsun öğretmenimize tebrikler sizin gibi öğretmenlere minnettariz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 17:59