Ön görüşme tamam! Sakaryaspor'da Suat Kaya dönemi

Sakaryaspor teknik direktörlüğüne Suat Kaya getirildi. Medyabar'ın ulaştığı ilk bilgilere göre ön görüşmede anlaşma sağlandı.

Teknik direktör arayışları içerisinde olan Sakaryaspor yönetimi aranan ismi buldu. Suat Kaya ile anlaşan yeşil-siyahlı yönetim son dakika bir pürüz çıkmazsa saat 21.00'da imza atması bekleniyor.

Suat Kaya son olarak 2016 yılında başına geçtiği Menemenspor'u 3 sezon boyunca çalıştırdı. Kaya aynı zamanda geçen sezon Menemenspor'un başında şampiyonluk sevinci yaşadı.

SUAT KAYA KİMDİR?

1967 yılında dünyaya gelen Suat Kaya Galatasaray spor kulübünün efsane isimlerindendir. Futbol hayatına 12 yaşında iken Yeşilköyspor takımının alt yapısında adım atan Suat Kaya 1986 senesinde Galatasaray takımına transfer olmuştur.

Futbol kariyerinin ardından antrenör ve teknik direktör olarak futbol dünyasındaki yerini sürdürmektedir. İlk olarak Galatasaray altyapısında görev almış, minik takımı ve PAF takımı üst üste 2 kez şampiyon yapmış, 2006 ve 2007 sezonu ortasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un teknik direktörlük teklifini kabul etmiştir.

Ardından Orduspor, Rizespor, Diyarbakırspor, Tokatspor, Göztepe, Bucaspor ve Menemen Belediyespor takımlarının teknik direktörlük görevlerini üstlenmiştir.

KLÜP KARİYERİ

Suat Kaya, Makedonya, Gostivar göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1967 yıında İstanbul'da doğdu. Futbola 1979'da Galatasaray'in altyapısında başladı. 1986'da Galatasaray Profesyonel Futbol Takımına yükseldi. 1987-1992 yılları arasında Konyaspor'da oynadı. 1992-93 sezonunda yeniden Galatasaray'a dönen Hugo lakaplı futbolcu, 2002-03 sezonu sonunda futbolculuğu bıraktı.

353 maçta 44 gol atan Suat Kaya, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür'le birlikte Süper Lig'de en çok şampiyonluk gören (8 kez) futbolcu olarak tarihe geçti. Galatasaray'la UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu da yaşadı.

Antrenörlük kariyeri

Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray altyapısında görev alan Kaya, minik takımı ve PAF takımı üstüste iki kez şampiyon yaptı. 2006-07 sezonu ortasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la teknik direktör olarak anlaştı. 2007-2008 Sezonunda Orduspor, 2008-2010 yılları arasıda 2 sezon Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör olarak görev yaptı. 2010-2011 sezonunda Diyarbakırspor'la anlaştı fakat Diyarbakırspor'un Maddi olarak çok zor günler geçirmesi ve buna bağlı olarak alınan kötü sonuçlar yüzünden 4 ay bu görevde kaldıkdan sonra " Teknik adamlıktan çok kulübün diğer sorunlarıyla ilgilendim. Artık bundan sonra Diyarbakırspor'a daha fazla katkımın olmayacağını anladım. Daha fazla yıpranmak istemedim" diye açıklama yaparak istifa etti Suat Kaya'nın takımdan ayrılışinın ardından yerine görev alan Engin Korukır ise 27.12.2010 tarihinde 13 yıllık antrenörlük döneminde bu kadar büyük sıkıntılar olan bir kulüpte görev almadığını ve 24 saat içinde futbolcuların parası ödenmez ise istifa edeceğini açıkladı 28 Aralık 2010 da Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımı Tokatspor'un başına geçmiştir. 2014 yılında kariyerine Göztepe ile devam eden teknik adam, 20 Ekim 2014 tarihinde Göztepe Spor Kulübünden yapılan açıklamayla görevine son verildiği ifade edilmiştir.29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan Konyaspor Galatasaray maçından önce "Efsanelere Vefa" kapsamında Konyaspor tarafından Konya Büyükşehir Stadyumunda, Konyaspor taraftarı önünde ödüllendirilmiştir.

18 Eyl 2019 - 15:50 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.