Okullar Kırmızı-Beyaz süslenecek

İkinci dönemin başladığı ilk gün ilimizdeki tüm okullarda ‘Bayrak’ teması işlenecek. Okul binaları bayraklarla süslenecek. Öğrenciler İstiklal Marşı töreninde ‘Bayrak’ şiirini ve ardından İstiklal Marşı’mızı okuyarak ellerinde bayraklarla sınıflarına gire

2019-2010 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 3 Şubat Pazartesi günü başlıyor. İlimizde 212 bin öğrenci ile 13.580 öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapacak.

Durmuş’tan mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ikinci döneme ilimizdeki tüm okullarımızda bayrak sevgisinin işleneceği bir etkinlikle başlanacağını belirtti.

Durmuş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir ateş yakılır, sönmez bir daha. Bu bayrak gönderden inmez bir daha! Bayrağın bir kumaş parçasından ibaret olmadığını çok iyi biliriz. Nasıl ki esaret bir Türk için ölümden farksızsa bayrak da hayat kadar kıymetlidir. Çünkü biz “hür doğduk, hür yaşarız!”

Dünya tarihine şöyle bir bakarsak ‘Ezan susacaksa, bayrak inecekse, Kur-an gidecekse ölmeden gelme oğul! diyen anaların diyarıdır TÜRKİYEM. Bağımsızlığına bizim kadar düşkün bir millet daha göremeyiz belki de. Uğrunda ödenecek bedeli hiç hesap dahi etmemişizdir. Çünkü “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.” bizim için. Nice şehidimizin, çocuk yaşta gözünü kırpmadan cepheye koşan vatan evlatlarının emanetidir bize bayrak. Başımıza taç edişimiz bundandır. Gölgesinde gururla duruşumuzun bir anlamı, bir sebebi vardır. ‘Kendine yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma.’ düsturundan hareketle tarihin her döneminde bütün bayraklara saygı duymuşuzdur. Düşmanımızın bile olsa…

“Bayrak bir milletin özgürlük alametidir. Düşmanın da olsa hürmet lazımdır.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözüne riayet etmiş, doğal olarak aynı hassasiyeti beklemişizdir. Bayrağımıza edilen hakaretin, namus ve şerefimize edildiğini kabul edecek kadar onurlu bir milletiz. Canevimize kasteden olursa bayrak misali dalga dalga olur başımız.

Bugün tam zamanıdır! Ay yıldızlı al bayrağımızın altında bir kez daha dimdik durarak tüm dünyanın kulağını sağır edecek kadar gür söyleyelim İstiklal Marşı’mızı! Hep birlikte, hep beraber!

“Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!”

Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili çocuklarımıza başarılar diliyorum.

02 Şub 2020 - 19:06 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

senatörVatandaş Kemal - Tutturdunuz bi andımızda andımız. Evlatlarımın varlığı Türk varlığına armağan olsun! Okumadanda vatansever olunabiliyor. Kanı bozuk olmasın insanın!Andımızı neden okumuyoruz ? Türk kavramı ile sorunu olanların bayrağa sahip çıkmasını anlamıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 19:06