Nilüfer Hatun Öğrencileri Madalya ve derecelerle döndü

Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık öğrencileri İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması’ndan madalya ve derecelerle döndüler.

Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu (MUGAFED) bünyesindeki aşçı dernekleri tarafından 18-19-20 Ekim 2019 tarihlerinde organize edilen İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması İstanbul Pendik Sahil’de 350’den fazla yarışmacı ve jüri üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmaya Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek-İçecek Hizmetleri Öğretmeni ve Atölye Şefi Ali Tosun’un hazırladığı öğrencilerimiz Lise Düzeyinde Restaurant Ana Yemek ve Restaurant Tatlı Tabağı kategorilerinde katıldılar.

Öğrencilerimiz birçok ilden yarışmaya gelen rakiplerini eleyerek kazandıkları başarılarla hem emeklerinin karşılığını aldılar hem de Sakarya’nın ve Akyazı’nın gurur kaynağı oldular.

Restaurant Tatlı Tabağı kategorisinde; Handenur Kardeş isimli öğrencimiz ‘Kuş Yuvasında Muhallebi’ ile Altın Madalya alarak 1. olurken, yine aynı kategoride Esra Çetintaş isimli öğrencimiz  ‘Şeftali Rüyası’ ile Gümüş kazanarak 2. oldu.

Restaurant Ana Yemek kategorisinde; Meryem Nur Yavuz isimli öğrencimiz ‘Alfredo Soslu Cordon Bleu’ ile Gümüş madalya alarak 2. Oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Uluslararası Yemek Yarışmasında ilimizi başarıyla temsil ederek altın ve gümüş madalya kazanan öğrencilerimizi tebrik ederek okullarında öğrendikleriyle kendilerine meslek olarak seçtikleri aşçılık alanında emin adımlarla ilerleyen öğrencilerimizle gurur duyduğunu belirtti.

Elde edilen başarıda öğrencilerimiz kadar okul yöneticileri ve öğretmenlerin de büyük pay sahibi olduklarını ifade eden Durmuş, bu güzel başarının kazanılmasında öncülük eden, Nilüfer Hatun MTAL Müdürü Enver Ekici, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Şefi Soner Çengeloğlu, alan öğretmeni Ali Tosun, müdür yardımcıları, öğretmenler ve velilere teşekkür etti.

İstanbul’dan madalyalarla dönen öğrenciler için Akyazı Nilüfer Hatun MTAL’de tören düzenlendi. Okul Müdürü Enver Ekici törende yaptığı konuşmasında; “Öğrencilerimiz katıldıkları yarışmada kategorilerinde 1’cilik ve 2’cilik elde ederek büyük başarı kazandılar. Öncelikle öğrencilerimize yol gösteren, rehberlik eden ve onlara emek harcayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Ali Tosun’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi alanlarında başarı sağladıkça hem ufukları açılıyor hem de arkadan gelen diğer öğrencilerimiz için örnek oluyorlar. Azim ile çalışmanın başarıları beraberinde getirdiğini öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde gördük, katılan öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

22 Eki 2019 - 11:57 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.