Meme kanserinde Erken teşhis hayat kurtarır

İlçe Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği meme kanseriyle mücadelede erken teşhis hayat kurtarır parolasıyla düzenlediği etkinliğe Nilüfer Hatun Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerinin nezaretinde yapılan çalışmalara destek verdi.

Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü Meme kanserine dikkat çekmek için Kızılay ile birlikte Akyazı’da bir farkındalık etkinliği düzenledi. Gazi Süleyman Paşa cami önünde düzenlenen etkinlikte Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışanların tümü Meme kanseri ile birlikte tüm kanser çeşitleri ve hastalıklardan korunma konularını içeren el ilanlarını cami çıkışında cemaate ve kurdukları standın yanına gelen bayanlara da dağıttı ve hastalık hakkında geniş bilgiler verdiler. Kızılay’da bir taraftan İlçe Sağlık Müdürlüğüne konu hakkında destek verirken diğer taraftan da bağışta bulunmak isteyen Akyazılıların kanlarını aldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çekerek, erken tespit için bayanların kendi kendilerine yapmaları gereken muayeneler, kliniklere giderek yaptırmaları gereken meme muayenesi, 40 yaşından sonra da düzenli bir şekilde mamografi çekimi yaptırmaları gerektiği hususlarını kendilerine müracaat eden Akyazılı bayanlara bu etkinlik çerçevesinde anlattılar.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, meme kanseri konusunda şunları söyledi “ Bu kanser türü kadınlarımızın kesinlikle kaderi olmamalıdır. Kadınlarımız 20’li yaşlardan başlayarak kendi kendine meme muayenesi yapmalı, 20 yaşından sonra 2 yılda bir sağlık kuruluşuna giderek sağlık personeline meme muayenesi yaptırmalıdır. 40 yaş ve üstünde olan kadınlarımızda iki yılda bir mamografi çektirmek suretiyle sağlığını kontrol altında tutmalıdır. Ayrıca her türlü kanser taraması için ücretsiz olan KETEM’e (Kanser arken teşhis, tarama ve eğitim merkezi) giderek her türlü kanser riskine karşı taramasını yaptırmalıdır”

01 Kas 2019 - 15:10 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.