Kuzuluk'ta Gelenek bozulmadı

Ramazan bayramında da bu gelenek bozulmadı ve Kuzuluk’ta mezarlıktan çıkan Mahalle sakinleri yine mezarlık çıkışı Özyılmazlara konuk oldu

Kuzuluk Şose Mahallesi sakinleri bayram namazını Merkez camide kıldıktan sonra toplu olarak mezarlığa giderler dualarını yaptıktan sonra geri dönerlerken ilk uğradıkları, bayramlaştıkları ve çay içtikleri ve kahvaltı yaptıkları ev Gazeteci Salim Özyılmaz’ın evidir. Bu gelenek Salim Özyılmaz’ın vefat eden annesinin sağlığından beri süregelmekte ve vefatından sonra da çocukları bu geleneği sürdürmekteler.

Ramazan bayramında da bu gelenek bozulmadı ve mezarlıktan çıkan Mahalle sakinleri yine mezarlık çıkışı Özyılmazlara konuk oldu ve Bahar Özyılmaz tarafından hazırlanan sofraya oturarak masada hazırlanan yiyecekleri çaylarını yudumlayarak kahvaltılarını yapıp sonra da evlerine gittiler.

Gazeteci Salim Özyılmaz geleneksel hale gelen bu ziyaretle ilgili görüşlerini şöyle aç ıkladı “ Annemin sağlığından beri bu gelenek sürüyor. Annemin yaşlı olması nedeniyle Mahallemiz sakinleri mezarlık çıkışında bize uğrarlar, annemin elini öperler ve annem tarafından hazırlatılan kahvaltıyı birlikte yaparlar ve sonra da evlerine giderlerdi. Bu geleneği annem öldükten sonra da çocukları olarak biz sürdürüyoruz. Sağ olsunlar komşu ve akrabalarımızda her bayram mezarlık çıkışı bize gelirler, birlikte bayramlaşır ve hazırlanan masaya oturup güzel bir kahvaltı ile birlikte bolca sohbet eder sonrada misafirlerimizi uğurlarız. Bu güzelliği ömrümüz olduğu müddetçe sürdürmeye kararlıyız. Allah geleneğimizi sürdürmemize vesile olanlardan razı olsun”

06 Haz 2019 - 16:35 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.