'İstihbaratçıyız' diyerek ev basıp altın aradılar!

Kapısını kırarak girdikleri evde kendilerini 'jandarma istihbaratçı' olarak tanıtarak altın arayan 5 kişiden 2'si yakalandı

jan-12.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

MEDYABAR.COM - 
İsmail ÇETİNTAŞ'ın haberi 

     Pamukova'nın yüksek yerleşim yerlerinden Çilekli Mahallesine önceki gece saat: 03.30 sıralarında beyaz renkli bir otomobil ile  gelen 5 kişi, Hüseyin T. (75) ve eşinin yaşadığı evin kapısını kırarak ellerindeki tabanca ve bıçakla eve girdiler.

     Kendilerini Jandarma İstihbaratçı olarak tanıtan 5 kişi, Ankara'dan geldiklerini, uydudan  evde 3 ton altın olduğunu tespit ettiklerini ve altınları almaya geldiklerini evde arama yapacaklarını söylediler.

 5 kişiden 2 ikisi evin odalarını ve tavan arasını ararken diğer 3 zanlı da evin kapısında güvenlik tedbiri aldı.

Evde bulunan yaşlı çift ve torunu gelen kişilere kimliklerini sorduklarında sarı bir kimlik gösterdiler.

Evde arama yapan iki kişi daha sonra dışarı çıkarken şahıslar geldikleri beyaz otomobil ile Çilekli Mahallesinden uzaklaştı.

     Korku içindeki yaşlı çift ve torunlarının 156 Jandarma İhbar telefonunu arayıp yaşananları anlatması üzerine Pamukova İlçe Jandarma Koutanlığı ekipleri harekete geçti.

     Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalar ve otomobilin geçtiği yol güzergahındaki Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları incelemesi sonrası otomobilin plakasını ve cinsini tespit etti. 
     Tespit edilen otomobilin sahibine ulaştıktan sonra zanlıların kimliklerini tespit eden Jandarma ekipleri, olaya karışan 5 zanlıdan 2 zanlı H.İ.Ç (28) ve E.Ç (25)'i Sakarya'da yakaladı.
      Suçlarını itiraf eden zanlılar alınan ifadeleri sonrası adli makamlara sevk edildi.  
     H.İ.Ç ve E.Ç çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Jandarma olaya karışan diğer üç zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

22 Mar 2019 - 10:29 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.