İşte Sakarya'ya yapılacak bin sosyal konutun detayları

100 bin yeni sosyal konut yapılması için imzalar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende atıldı. Projenin detayları da netleşmeye başladı. İlk açıklamaya göre Sakarya için bin konut inşa edilecek

İşte Sakarya'ya yapılacak bin sosyal konutun detayları
İşte Sakarya'ya yapılacak bin sosyal konutun detayları
+1
Haber albümü için resme tıklayın

TRT Haber'in haberine göre; Dar gelirli vatandaşları tasarrufa yönlendirerek konut sahibi olmasını sağlamak için Türkiye genelinde sosyal konut projesi başlatıldı.

Proje kapsamında vatandaşlara yılda 100 bin konut verilecek. Bu sayede vatandaşlar 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olacak.

100 bin yeni sosyal konut yapılması için imzalar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende atıldı.

Başvurular 15 Aralık’ta başlıyor

Sosyal konutlar; depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı yatay mimari esasıyla inşa edilecek. Projenin toplam maliyeti, 17 milyar lirayı geçecek.

Yılbaşında konutların temeli atılacak. En fazla 1,5 yılda hak sahiplerine teslim edilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) son 17 yılda 90 bini sosyal konut olmak üzere 857 bin konut inşa etti.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 100 Bin Sosyal Konut Projesi'nde başvuruların 15 Aralık 2019-15 Ocak 2020 döneminde alınacağını açıkladı.

Peki, evlerin fiyatları nasıl olacak? 2+1 tipi konutların fiyatları, 140 bin ile 180 bin lira arasında değişecek. 3+1 tipi konutların fiyatları, 160 bin ile 210 bin lira arasında olacak.

 

Örnek ödemeler ise şöyle:

75 metrekare 2+1 evlerin en düşüğünün ortalama aylık taksit tutarı 894 lira olacak.

85 metrekare 2+1 evlerin en düşüğünün ortalama aylık taksit tutarı 1003 lira.

100 metrekare 3+1 evlerin en düşüğünün ortalama aylık taksit tutarı ise 1022 lira.

Sosyal konutların ücretlerinin yüzde 10'u peşin ödenecek. Kalan tutarın tamamı ise yüzde 0,49 faiz oranında krediyle ödenebilecek.

 


100 bin konutun illere göre dağılımı

Konutların illere göre dağılımında birinci sırada yer alan il 10 bin konutla İstanbul.

İstanbul'u 5 bin 200 konutla Gaziantep, 4 bin konutla Ankara ve Konya, 3 bin 500 konutla Şanlıurfa, İzmir, Denizli ve Balıkesir takip edecek.

Diğer illerin dağılımını grafiğimizden inceleyebilirsiniz.

 

[Grafikler TRT Haber]

 


3+1 evlerin örnek cephesi:

[Fotoğraf: TOKİ]

 

3+1 evlerin örnek daire planı:

2+1 evler için örnek cephe:

2+1 evler için örnek daire planları:

Konut tipleri bölgelere göre farklılık gösteriyor

Sosyal konutlar; depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı yatay mimari esasıyla inşa edilecek.

Konut tipleri bölgelere göre farklılık gösterecek. Ege ve Akdeniz'de geniş balkonlu, Güneydoğu Anadolu'da düz çatılı teraslı konutlar inşa edilecek.

13 Ara 2019 - 13:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.