İhbar üzerine TOPÇA'da kaçak et operasyonu

Cumhuriyet başsavcılığınına gelen bir ihbar sonrasında Erenler'de ki Toptancılar Çarşısı'nda iki dükkana polis baskın yaptı. Yapılan o baskında gerekli ruhsatları olmadığı belirlenen 2 dükkan sahibi göz altına alınırken, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri iki iş

MEDYABAR.COM:  Sakarya Kamuoyunun gündeminde olan  'Tek tırnaklı et' konusu hala gündemdeki sıcaklığını korurken bugün Cumhuriyet Başsavcılığına gelen bir ihbar sonrasında Erenler Toptançılar Sitesi'nde iki işyerine  'Kaçak et operasyonu' yapıldı. Polis ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında depolama olarak kullanılan iki yerde etler bulundu o etlerden Tarım Müdürlüğü ekipleri numune alırken işyerlerinin sahipleri bilgilerine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler.

SAVCILIK TALİMATI İLE

Bir süredir Sakarya gündemini meşgul eden ve nerede yapıldığı tespit edilemeyen "Kaçak Et" üretimiyle ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma sürerken bugün son dakika gelişmesi yaşandı.

Savcılığa gelen bir ihbarda Erenler'de kaçak kesim yapıldığı ihbar edilince, savcılık konunun gereğinin yapılması için il Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdi. Bunun üzerine polis ekipleri beraberinde İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ve Erenler Belediyesi Zabıtası ekipleriyle birlikte Erenler Toptancılar Çarşısı'nda bir dükkana operasyon düzenledi.

NUMUNELER ALINDI

İçeride kesim yapan şahısların polise kapıyı açmaması üzerine kapıyı açarak içeriye giren ekipler içeride kesik hayvan başı ve hayvan parçalarına ve piyasaya sürülmek üzere et parçalarına rastladı. Aynı işyerinin yanında da başka bir kişiye ait yerde de et kesimi yapıldığı tespit edilince burada da denetim yapıldı ve bu işyerinde de kaçak kesildiği öne sürülen ete rastlanıldı.

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince iş yerinde bulunan et parçalarından numune alınırken iş yerinin sahibi olduğu belirlenen 2 şahıs ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

15 Kas 2019 - 18:37 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.