İç sularımızda av yasağı başladı!

Sakarya il sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı bugün itibariyle başladı. 15 Haziran'a kadar devam edecek av yasağına uymayanlara 480 ila bin 635 lira arasında para cezası kesilecek.

MEDYABAR

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğine dayanarak hazırlanan 4/1 ve 4/2 numaralı tebliğ hükümlerine göre, ilimizin de dahil olduğu bölgede 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör 'Av yasağı dönemi' başladı.

 

AVLANMA TAMAMEN YASAK 
4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığın düzenleyen tebliğe göre; ilimiz Hendek İlçesindeki Aksu, Göksu dereleri avlanmanın tamamen yasak olduğu iç sularımız arasında yer alıyor.

YASAKLANAN TÜRLER
Av yasağı süresince yasaklanan su ürünleri, Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu Kefali ve diğer türler her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılmasının yasak olduğu bildirildi.

PARA CEZASI
Kurallara aykırı avcılık yapan kişilere 480 TL İdari Para Cezası düzenlenecek ve su ürünlerine el konulacak.
Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı  tespit edilirse; para cezası bin 635 TL olacak.

15 Mar 2019 - 15:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.