www.medyabar.com WhatsApp İhbar Hattı'na gelen bir mesajda Serdivan'da yaşayan mülteci A.El B., Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından göçmenlere yapılan yardım çerçevesinde ücretsiz olarak verilen kömürleri sosyal medya üzerinden satışa çıkarttı.
ikinci el alım satım yapılan bir sayfada 'Para ile satılamaz' ibareli kömürleri, torbası 25 TL'den satışa çıkartan A.El B.'in yaptığı bu yasa dışı satışa sessiz kalmayan bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
Üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü logosu bulunan kömürlerin satıldığını gören vatandaşlar, durumun yetkililere bildirilmesini istedi.
Mültecinin 25 TL'ye sattığı kömürlerin piyasa değeri ise 150 TL ile 220 TL arasında değişiyor.
Vatandaşlar kendisine yapılan yardımı kötü amaçlı kullanan vatandaşa nasıl bir yaptırım uygulanacağı konusunda da yetkililerden bir açıklama bekliyor.
