Yakaladığı 4 metrelik yılanı tekrar doğaya saldı

Akyazı Dokurcun Habibler Mahallesinde yaşayan 61 yaşındaki Sefer Toraman yakaladığı yaklaşık 4 metre boyundaki yılanı tekrar doğaya bıraktı. Toraman daha öncede bir çok yılan yakalayıp tekrar doğaya bıraktığını belirtti.

Yakaladığı 4 metrelik yılanı tekrar doğaya saldı
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazı Dokurcun Habibler Mahallesinde yaşayan 61 yaşındaki Sefer Toraman evinin karşısındaki mezarlıkta yakaladığı yaklaşık 4 metre büyüklüğündeki yılanı tekrar doğaya bıraktı.

61 yaşındaki Sefer Toraman ilkbahardan Yaz aylarına geçişte yılanlar daha çok ortalıkta görünüyorlar. Benim evimin hemen karşısında mezarlık var ben her yıl burada yılanlar yakalayıp tekrar doğaya salarım daha hiç birine zarar vermedim.Bu kez yakaladığım yılan en büyükleri oldu.uzun uğraşlar sonrası yakaladım yaklaşık 4 metre boyundaydı. Kısa süre zaman geçirdikten sonra onu tekrar doğaya saldım bu bölgenin yılanı insana zarar vermez eğer sen ona zarar vermediği sürece saldırmaz dedi.

Haber Remzi Armağan

19 Haz 2020 - 19:54 Sakarya/ Akyazi- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

04

Xyz - Dünyaya göre değilde bölgemiz ve ilimize göre yayılımı değerlendirmemiz lazım Akyazı ve Sakarya'da yılan ısırılması sonucu ölüm var mı buna bakalım. 60 cm engerek ile 4 MT hazer yılanını bir kıyaslayın tehlikeli olan hangisi ? Boyuta takılmamak gerekir sonuçta anakonda piton değiller. Isırılıp hayvanın ağız kısmındaki salgı bulaşırsa tıbbı yardım almanız gerekir. Almazsanız alerjik durumunuzda varsa problem olabilir. Bu sadece yılan için değil kedi köpek sansar vs hayvan ısırılmaları içinde geçerlidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 13:06
03

Vatandaş - Xyz...dünyadan ve ülkemizden son yıllarda özellikle son bir yıldır görülen yılan vakalarindan ölen insanlardan bir haber siniz sanırım..ben yılanların kökünü kurutalim demiyorum ama bu boyutta ki bir yılanı tekrar doğaya salmak da ne demek.tabiki boşa yaratılmadi faydası vardır ama son yıllarda bir üst zincirde azalmalar old için sayıları çok arttı.zehirli degil diyorsunuz ya yilandan ölümler sadece sokulma ile olmuyor bunu da unutmayalim lütfen..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 10:22
02

Xyz - Yapılan hangi yanlışdan bahsediyorsun. Yılan Yaradanın bu doğaya gönderdiği faydalı bir canlı, öldürülmesi için yaratılmadı.hazer yılanı zararsız ve zehirsizdir.çiftçinin bekçisidir dostudur doğanın bir parçasıdır.

Yanıtla . 1Beğen . 2Beğenme 20 Haziran 01:05
01

Vatandaş - Hayvan sevgisi diye yapılan bu yanlışlar yüzünden birçok insan Zarar görüyor..yilan ki Allah'in lanetledigi bir hayvandir.hayvan sevgisi diye her heyvani aynı kefeye koymayın.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 23:18
06

vatandaş - @Vatandaş 01 nolu yoruma cevabı: değerli kareşim yılanın lanetlenmesi bahsi tevrat ve incil kaynaklarında var.kuranda yılanla ilgili bir bahis yoktur. islam dini akıl dinidir.cenabı hak lanetlediği bir hayvanı neden yaratmıştır.her hayvanın doğada bir görevi vardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 18:17