FETÖ'nün spordaki çirkin, ahlaksız yüzü de her gün yeni örneklerle ortaya çıkmaya devam ediyor. Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, örgütle ilgili olarak başından geçen bir olayı
SABAH
'la paylaştı.
Bir dönem İddaa gelirini almadığınız
için gündeme gelmiştiniz, ne olmuştu
o zaman?
Önce babama, sonra büyüklerime danıştım. Ve parayı yardım için kullanma kararı aldım. Ancak o dönem yaşadıklarım benim eskiden Cemaat denilen FETÖ'cülerin gerçek yüzünü anlamam için vesile oldu.
2009-2010
yılıydı. İddaa'dan gelen 800 bin TL
tutarındaki parayı yardım için kullanma
kararı aldım.
Bu kararım duyulunca herkes bu parayı benden istemeye başladı. Yurt dışındaki yarışmalarda bu grupla temasım olmuştu. Yarışlarımı izlerlerdi. Onlar parayı bağışlayacağımı duymuşlar ve bana gelip
'Bu parayı
bizim Kimse Yok Mu Derneğimize
ver'
dediler. Benim şüpheli olduğu için uzak durmaya çalıştığım bu parayı, almak için ısrarcı olmaları hoşuma gitmedi.
ALMANYA'DAKİ HESABA YATIR!
Tavırlarından huylandım. Sonra kıvırıp parayı
Almanya
'da bir kuruma vereceklerini söyleyip, yurt dışında bir hesaba yatırmamı istediler. Ben onlara,
'Türkiye'deki ihtiyaç sahipleri
dururken ben bu parayı Almanya'ya
yollamam. İnsanlara da bunu açıklayamam'
dedim. Parayı tabii ki vermedim ama onların gerçek yüzlerini gördüğüm ilk olay buydu. Kendilerinin bile olmayan şüpheli bir para için benim gibi bir adama bile baskı yapmaya kalktılar. Bu tarihten sonra bu gruba mesafe koydum.
Takip eden yıllarda
da ne oldukları zaten ortaya çıktı.
FETÖ'CÜLER PİSTİ GECİKTİRDİ
Cumayeri İlçe Belediyesi Başkanı
Recep Tuna'nın büyük destekleriyle
4200 metre uzunluğunda bir
pist yapacağız.
Altyapısı
için çalışıyoruz.
Ancak
bu alçak darbeciler yüzünden
1-1.5 ay zaman
kaybettik.
Yazın en güzel
zamanında, zeminin en iyi anında
iş makineleri darbecilere engel olmak
için göreve gitti.
Tüm ülkeye
verdikleri büyük zarar gibi, yetiştireceğimiz
genç sporcuların eğitimini
geciktirdiler.
Ancak çok şükür atlattık.
Şimdi Düzce Valiliği, Belediyesi
de destek veriyor.
Tesisler iyi bir
seviyeye gelince ben de Gençlik ve
Spor Bakanlığı ile görüşeceğim.
CUMHURBAŞKANI NE İSTEDİ?
Ben şu an 15 tane sporcuyu Akyazı'daki
pistimde yetiştiriyorum.
Bunların 8 tanesi şu an Avrupa'da
yarışıyor. Onlara ağabeylik, hocalık
yapıyorum..
Hiçbir maddi beklentim
de yok.
Peki neden bunu yapıyorum,
çünkü Cumhurbaşkanımız
Recep Tayyip Erdoğan benden
sporcu yetiştirmemi istedi.
İlk olarak Toprak Razgatlıoğlu ile
başladık. Avrupa Superstock'ta
şampiyon oldu. Onun arkasından
çok yetenekli gençler geliyor.
Türkiye'de pek çok şey değişti.
Federasyona gittiğimde "Bahattin,
Can, Deniz... Bunlar yetenekli çocuklar,
destek vermemiz lazım' deyince, sonuç alabiliyoruz.
CUMHURBAŞKANINI SEVİYO RUM DİYE...
Ben herkes tarafından sevilen bir insan olabilirdim ama yapmacık olsaydım, tribünlere oynasaydım. Bugün güçlü diye onun yanında, yarın güçlü diye başkasının yanında olmam. Sayın Tayyip Erdoğan için babam ölürdü, ben de öyle büyüdüm.
Ben onu seviyorum diye
benden nefret edenler var. Bir kısım da onu seviyorum
diye bana hayran oluyor. İkisi de doğru değil.
Ben onu daha Cumhurbaşkanı, Başbakan olmadan önce tanıyor ve seviyordum. Bugün de düşüncelerim, duygularım değişmedi. Ben sayın Erdoğan'ı seviyorum diye beni sevmeyecek, sponsorum olmayacaklarsa canları sağolsun. Benim çizgim bellidir. Çıkar için fikirlerimden vazgeçmem.
FUTBOL FEDERASYONU'NDA FETÖ TEMİZLİĞİ
Türkiye Futbol Federasyonu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında bünyesinde görev yapan 1 gözlemci ve 3 hakemin kurumdan gönderildiğini duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamada, "670 ve 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında kurumlarından çıkarılan Bölgesel Gözlemci Mehmet Gonca, Klasman Yardımcı Hakemi Resul Özdemir, İl Hakemi Ekrem Kaçar ve Hüseyin Ayna'nın Federasyonumuzla ilişiği kesilmiştir" denildi.
Kaynak: Sabah gazetesi
Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.