Genç sağlıkçılar KETEM faaliyetlerini anlattılar

SUBÜ Genç Sağlıkçılar Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle ‘Kanseri Erken Tanıma Farkındalık Etkinliği’ düzenledi.

+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Genç Sağlıkçılar Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle toplum sağlığının korunması ve kanser taraması konularında farkındalık oluşturmak amacıyla Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) de desteğiyle ‘Kanseri Erken Tanıma Farkındalık Etkinliği’ gerçekleştirdi.

Akyazı’daki etkinlikte topluluk üyeleri tarafından vatandaşlara KETEM’in ücretsiz olarak yaptığı tarama testleri ile ilgili bilgi verilirken erken teşhis için adım atılmasının önemi aktarıldı. Topluluktan yapılan açıklamada çeşitli hastalıklara karşı bilinç oluşturmak ve toplum sağlığına katkı sağlamak için sahadaki çalışmalara devam edileceği ifade edildi.

08 Kas 2023 - 17:50 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.