Saç Dökülmesi Çözümsüz Değil!

Kişinin yüzündeki unsurlar ve saçları, nasıl göründüğünü belirleyen en önemli etkenlerdir. Burun yüzün ortasındaki konumu dolayısıyla son derece dikka...

Kişinin yüzündeki unsurlar ve saçları, nasıl göründüğünü belirleyen en önemli etkenlerdir. Burun yüzün ortasındaki konumu dolayısıyla son derece dikkat çekicidir. Burun estetiği kişinin daha estetik bir görünüme sahip olmasını sağlayan bir cerrahi prosedürdür. Gerek kadınların gerek erkeklerin sık yaşadığı diğer bir problem ise saç dökülmesidir. Saç kaybı ya da saç dökülmesi sorununa sahip kişilerdeki saç seyrelmesi ya da dökülmesi sorununu gidermek için etkili bir yöntem olan saç ekiminden faydalanılabilir. Online randevu platformu Medyland farklı uzmanlık alanlarında hizmet veren doktorlar hakkındaki yorumlara, doktorların iletişim bilgilerine ve çeşitli detaylara ulaşma imkanı verir. Siz de ihtiyaç duyduğunuz alanlardaki uzman doktorlara erişmek için burun estetiği Ankara ve saç ekimi Ankara gibi özelleştirilmiş aramalar yapabilirsiniz. Medyland üzerinden randevu alma işlemini de hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Saç ekimi; saç köklerinin aktif olmadığı ve çeşitli nedenlerle saçsızlık görülen alanlara saç köklerinin nakledilmesi için mikrocerrahi yöntemlerin kullanıldığı bir süreçtir. Saç ekimi prosedürü kapsamında, hastanın kendi sağlıklı saçları hedef bölgeye ekilir. Kişiye özel planlanan bir prosedür olan saç ekimi sırasında genellikle kişinin ense bölgesinde bulunan dökülmeye dirençli saç kökleri toplanır. Toplanan saç kökleri, seyrelmenin ya da tamamen dökülmenin olduğu alanlara açılan kanallara ekilir.

Saç ekimi tedavisinin amacı; baş bölgesinde saç ekimi yapıldığının anlaşılmayacağı bir doğallıkta ve kalıcı saçlı bir görünüm kazandırmaktır. Elbette bu sonucun elde edilebilmesi için yapılması gereken Medyland üzerinden ulaşılabilen alanında uzman ve deneyimli doktorlardan hizmet almaktır. Kişi özelinde planlanan ve doğru bir şekilde uygulanan saç ekimi prosedürü sayesinde kişinin kendi saçlarını, hiç dökülmemiş gibi geri kazanması sağlanabilir.

Sayfa: https://www.medyland.com/burun-estetigi-rinoplasti/ankara

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi prosedürünün; FUE diğer bir deyişle foliküler ünite ekstraksiyonu ve FUT yani foliküler ünite transplantasyonu yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmesi mümkündür. Hangi yöntemin tercih edileceği belirlenirken hasta özelinde saç kalitesi ve ihtiyaçlar değerlendirilir. FUE tekniği uygulanırken kaliteli kökler tek tek toplanır, FUT tekniğinde ise verici alandan kaliteli ya da kalitesiz tüm kökler şerit halindeki parçayla alınır. FUE yönteminin kullanım sıklığı son yıllarda FUT yöntemine göre daha fazla olmaktadır.

FUE saç ekimi prosedürünün başarı oranı yüksektir. İzsiz bir prosedür olduğundan sıklıkla tercih edilir. Saç derisinde herhangi bir kesi yapılması gerekmediğinden gerek operasyon süreci gerek sonrası avantajıyla dikkat çeker. FUE motorunun 1 mm’den küçük kesi uçlarıyla donör bölgeden kök toplanır. Kanalların açılması sırasında lateral slit tekniği kullanılır. Bu aşamada, açılan kanalların saç kökü özellikleriyle uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Kanalların büyüklüğü ve derinliği doğal saç şekli elde edilmesini sağlayan kilit unsurlardır.

DHI saç ekimi tekniğinde CHOI olarak adlandırılan medikal kalemler aracılığıyla greft toplama işlemi yapılır. Choi Pen iğnesine saç kökleri yerleştirilir. Hasta özelinde doğru açı ve yön belirlendikten sonra ideal kabul edilen 40 ila 45 derecelik açıyla saç ekimi yapmak için iğnenin geri çekilme özelliğinden faydalanılır. Saçların kesi ya da kanal açılmadan yerleştirilmesi yoluyla yoğun bir görünüm elde edilmesi sağlanır. Saç kalitesi artırıldığı gibi mevcut saçlı görünüm korunmuş olur saçlarda kısaltma yapılması gerekmediği için hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.

Tıraşsız saç ekimi tekniğinde kişinin ense bölgesinden birer parmak kalınlığında ve yatay şerit halinde tıraşlama işlemi yapılır. Saç kökleri FUE tekniğiyle toplandıktan sonra seyrekleşme ya da saç kaybı olan bölgelere safir FUE tekniğiyle yerleştirilir. Safir FUE tekniğinin en önemli özelliği çok küçük alanlara, sık ve küçük kanallar açma imkanı vermesidir.

Sayfa: https://www.medyland.com/sac-ekimi/ankara

Saç Ekimi Riskli mi?

Saç ekimi işlemi tamamlanınca, uygulanan yönteme göre değişiklik göstermekle birlikte donör bölge bandajla sarılır. Saç ekimi yapılan alanın ise açık bırakılması tercih edilir. Saç ekimi işleminden sonra hafif kanamalar görülmesi olağan bir durum olarak kabul edilir. Genellikle işlemin ikinci gününden sonra bölgede kabuklanma oluşmaya başlar.

İşlemin başarısını sağlamak için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, doktorun belirttiği süre boyunca saç ekim bölgesine dokunmamaktır. Ekilen saç folikülleri bu süreçte çevre deriden beslendiği için korunması ve baskıya neden olması olası hareketlerden kaçınılması önemlidir. Saç ekimi yapılan bölgede 8 ila 10 gün boyunca ince kabuklanmalar görülmesi doğal bir gelişmedir. Kabuklar kepek benzeri bir görünümde olup yıkamayla birlikte kaybolurlar. Kabuklanma döneminde bölgenin dış etkenlerden korunması önemlidir. Saç ekimi işlemini takip eden 2 ila 8 hafta arasında saçlarda şok dökülme olarak adlandırılan bir süreç yaşanır. Şok dökülme sürecinin sona ermesiyle birlikte ekilen saçlar yeniden çıkmaya ve uzamaya başlar.

Saç ekimi işlemi sırasında ve sonrasında hastada istenmeyen herhangi bir yan etki ve komplikasyon görülmesi söz konusu değildir. Kişi özelinde doğru bir planlama yapılması ve uygulamanın alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi durumunda prosedüre bağlı bir risk doğması son derece nadir görülen bir durumdur.

Site: https://www.medyland.com/

02 Ağu 2023 - 16:54 - Yaşam