Dediğimiz gibi iddia bu..
Bu iddianın kaynağı ise Ankara kulisleri, özellikle de CHP kanadı..
Fazla detaya girmek, ‘O dedi bu dedi’ diye yazmak istemiyorum.
Ancak bu iddiayı dillendirenler gerekçe olarak Soylu’nun Ak Parti Genel Merkezi tarafından Samsun’dan aday olması için yapılan teklifi kabul etmemesini gösteriyorlar.
Hatta Soylu’nun Samsun’dan aday olmak istememesi 26 Mart tarihinde Samsun’da yayınlanan internet sitesi ‘’Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre; AK Parti'nin birinci sıra Samsun milletvekili adaylığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teklif götürdüğü, ancak Soylu'nun teklifi kabul etmediği öne sürüldü.’ diye haber bile olmuş.
Aradan geçen bir hafta sonra da Soylu’nun Sakarya’dan aday gösterileceği konuşulmaya başlayınca akıllara hemen bu soru geliyor..
Neden Sakarya?
Evet gerçekten neden Sakarya?
Öncelikle Süleyman Soylu için Sakarya hiç de yabancı bir il değil..
Kendisi Sakarya’yı çok iyi tanıyor ve de bu şehirde siyasi geçmişinden gelen dostları var..
Her şeyden önemli si de Sakarya’da da sevilen siyasetçi.
Bunu biliyoruz.
Ak Parti Sakarya’da eğer 3 dönem kuralı uygulayıp Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz aday gösterilmez ise, bir ağabey olarak Süleyman Soylu’nun adaylığı pekala Sakarya’ya olabilir..
Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, ve Kenan Sofuoğlu’nun olmadığı bir liste düşünün..
Diğer tarafta da Ak Parti’de yeni yüz söylemleriyle Soylu’nun adaylığını bir araya getirdiğinizde Soylu’nun Sakarya’dan aday gösterilmesi olası bir ihtimal.
Bu ihtimaller arasında Soylu’nun İstanbul’dan da aday olabileceği de bulunuyor.
Ancak şu an için Sakarya ağır basıyor..
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un aday olmadığı Sakarya’da, siyaseten sürekli polemiğe girdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şayet Sakarya’dan aday olursa Sakarya siyasetinin 14 Mayıs sonrasında hareketleneceği bir gerçek..
Bu yazıyı yazarken en başta dediğim gibi; Soylu’nun Sakarya’dan aday gösterileceği bir kulis..
Ne kadar doğru bunu listelerin teslim edileceği 8 Nisan akşamı hep birlikte göreceğiz..
Süleyman Soylu kimdir?
21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.
1987 yılında siyasete atıldığı Gençlik Kolları’nda İlçe Başkanı ve İl Başkan yardımcılığı yaptı.1995-1999 yılları arasında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, 1999-2002 arasında ise İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.
6 Ocak 2008 ve 16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı.
Bir süre siyasete ara verdikten sonra 12 Eylül 2010 Referandumunda “evet” tercihini anlatmak üzere Türkiye’yi dolaşarak ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi.
2012 Yılında AK Parti’ye katılan Süleyman Soylu 4. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyeliğine, ardından AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 2014 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.
Süleyman Soylu, 25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili, 24 Haziran 2018’de yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde de 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş; 64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren de yine 65. Hükümette ve ardından 66. Hükümette de İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.
Süleyman Soylu 67. Hükümet’te yeniden İçişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır.
1994 Yılında sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi kuran Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.
Medyabar.com Editörden
Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(1)AHMED - HİÇ OLMAZ SAKARYA VEKİMİZ DERİZ ÖTEKİLERİN SESLERİ ÇIKMIYOR VARLIGI YOKLUĞU BELLİ DEĞİL
Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.