Grafiklerle Sakarya’nın ‘Corona’ tablosu! Her 5 bin kişiden biri…

Medyabar.com editörleri tarafından ‘İllere göre vaka sayıları’ üzerinden yapılan grafikler, Sakarya’da her 5 bin kişiden birinin Koronavirüse yakalandığını ortaya koydu.

MEDYABAR.COM/Hüseyin Can İĞDİR’in haberi…

Türkiye’de vaka sayısına göre ilk 10 il içerisinde 7’nci sırada yer alan Sakarya, nüfus yoğunluğuna göre vaka yüzdesi sıralamasında ise 5’nci sırada yer alarak, Samsun, Bursa ve Adana gibi illeri geride bıraktı.

İşte Medyabar.com editörleri tarafından hazırlanan istatistik grafikleri…

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün ilk kez Bilim Kurulu toplantısı sonrası illere göre vaka sayılarını açıkladı.

Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre Sakarya, 207 vaka sayısı ile Türkiye’de vaka sayısına göre ilk 10 il içerisinde 7’nci, 3 ölüm ile ise en çok ölümün meydana geldiği ilk 10 il içerisinde 10’uncu sırada yer aldı.

NÜFUS YOĞUNLUĞUNA GÖRE VAKA SIRALAMASI

En çok vakanın görüldüğü ilk 10 il içerisinde yer alan Sakarya’nın nüfus yoğunluğuna göre vaka yüzdesi sıralamasında ise 5’nci sırada yer aldığı görülüyor.

TÜRKİYE’DEKİ VAKALARIN YÜZDE 2’Sİ

Vaka sayılarında Samsun, Bursa, Adana gibi şehirleri geride bırakan Sakarya’daki vaka sayısı Türkiye'de ki toplam vakaların yüzde 2’sini oluşturuyor

Şehirlerdeki nüfus yoğunluğuna göre vaka oranının Türkiye’deki yüzdesel olarak gösterimi

*İstatistik görselleri, Bakan Koca tarafından açıklanan veriler baz alınarak oluşturulmuştur.

02 Nis 2020 - 22:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

.AhmetAkyazili - 5 bin kişiden biri diyor. 5 kişiden biri değil.5 kişiden biri degil 5 bin kişiden biri diyor haberdeHer 5 kisiden 1 i hastaysa 1 milyonda kac hasta olmasi lazim.. hesabi bi daha kontrol edin.. yanlis haberlerle panige sebep olmayin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Nisan 22:52