Gel de bu komşuyu kıskanma

Ben bildim bileli Akyazı halkı Hendek belediyesinin çalışmalarını Akyazı ile kıyaslar

Bu kıyaslanma sonucunda ise Hendek iyi hizmetler yapan Akyazı ise beceriden yoksun idarecilerin elinde hizmet fakiri olduğu düşünülür.

Bu bugünün olan bir durum değil. Yıllardır belediye başkanları İlçe başkanları değişse de Akyazı’da bu mevzu değişmez.

Akyazı’da Kahvede Parkta her mecrada Hendek ilçesinin Akyazı’yı hizmet konusunda solladığı konuşulur.

Hatta büyüklerimiz eski günleri anarken Hendek ilçesinden Akyazı’ya gelin gelen kız şehre gidiyorum diye çalım sattığı bu gün ise tam tersine döndüğü konuşulur.

Akyazı yıllardır İktidar partisinden belediye başkanı seçer her seçim sonrası Akyazı’nın Sakarya hatta Marmara 1.inciliği afişleri Akyazı’mızı süsler.

Yıllardır süren bu konu son yapılan yerel seçimlerden sonra değişir diye umuyorduk.

Akyazı’da başkan değişse de yine iktidar partisi kazanmış yine Marmara 1.inciliği unvanını almış.

Akyazılılar yeni seçilen başkan ve ekibinden çok umutlu. Akyazı’da bir şeyler değişir diye bekliyor.

Bekliyor da bu beklenti bir türlü karşılık bulamıyor.  Bizim Marmara 1.inci yaptığımız siyaset hizmette bizi hep sondan 1.inci yapmaya devam ediyor.

Yerel seçimler sonrasında seçilenlerde Akyazı belediyesinin borç batağında olduğunu vatandaştan biraz sabırlı olmasını istediğini her platformda dillendiriyor.

Evet, Akyazı belediyesi ciddi şekilde borç batağında.

Hatta Belediyeye bağlı Ak Beldede her gün yeni bir borç oryaya çıkıyor. Şirketin kasasındaki kaybolduğu iddia edilen 4 Milyon liranın akıbeti hala belli değil. Yıldız Kontları hala muamma.

Gün geçmiyor ki belediye hakkında bir icra işlemi başlamasın.

Yerel seçimler sonrası Gazeteci ağabeylerim Salim Özyılmaz ve Kenan Certel ile birlikte Hendek ilçesinde mecliste gurubu dahi bulunmayan bir partiden belediye başkanlığını kazanan Turgut Babaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Bu ziyarette başkan Babaoğlu’na Akyazı borç batağında sizin durum nasıl diye sorduk.

Başkan Turgut Babaoğlu evet bizim 100 milyonun üzerinde borcumuz var anlayacağınız Akyazı’dan fazla borcumuz var dedi ve hemen ekledi.

Evet, borcumuz var ama ben seçimlerden önce Hendek belediyesini borçlu olduğunu biliyordum ve bile bile aday oldum.

Şimdi Vatandaşa belediyenin borcu var beni idare edin mi diyeceğim hayır ben vatandaşıma Hendek belediyesini daha iyi yöneteceğim daha iyi hizmetler yapacağım diye sözler verdim. Onlarda bana güvenip destek verdiler.

Adaylık sürecinde yaptığım çalışmalar sonucu işe nereden başlayacağımızı ve nasıl hareket edeceğimizi planlamıştık.

Bu gün o planları tek tek uygulayarak Hendekli hemşerilerimize hizmet edeceğiz mazeret yok dedi.

Bir ara Akyazı belediye başkanının borçtan çok korktuğunu bu nedenle kendisini uyardığını da belirtti Babaoğlu.

Yazının başında Hendek Akyazı kıyaslamasından bahsetmiştim ya işte bu yazıyı kaleme almamdaki sebep.

Sebep Hendekli Gazeteci Kadir Kazın bir haber yapmış. Hendekli Kadınlar kendilerini güvende hissetmedikleri yerleri ateş böcekleriyle işaretledi. Haberin ana başlığı bu.

Haberin devam ise aynen şöyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde başlayan ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürecek olan 16 günlük “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat“ aktivizm kampanyasının çağrısına uyan Hendekli kadınlar, kendilerini güvensiz hissettikleri yerleri ateş böcekleriyle aydınlattı.

Bizler Akyazı’da olmayan Terminal, Otopark, Kaldırım gibi rutin işleri konuşurken Hendek “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat“maya çalışıyor.

Bir tarafta mecliste gurubu dahi olmayan bir partiden seçmiş Hendek, diğer tarafta yıllardır iktidar partisini Marmara birincisi yapan Akyazı.

Bu bizim yıllardır Hendek ile aramızdaki fark. Vizyon, İleri görüş artık ne dersen de..

10 Ara 2019 - 11:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

YenicamiliÖ. Simsir15861586vatandaş - Altyazıyı cemaat ilçesi yapmak lazım çünkü cemaati temsil eden kanaat önderleri istediği hizmeti istediği zaman dağın tepesindede alıyor inşallah bu günlerinde üstesinden gelecektir AKYAZIMHendek yapılan yanlıslara karsı kendi direncini koyup koyun sürüsü olmadığını demokrasiye baglılıgını gösterirken biz basarısız yönetimlerin devamını hala partiye oy verip kisiler arkaya atarak cezasını cekiyoruz Akyazı ankaradan atananlarla yönetilmemeliDEDİĞİN GİBİ ALAATTİN ABİ İSİMLER DEĞİŞSEDE ZİHNİYET AYNI.Gerçekten çok güzel bir tespit olmuş iki belediyenin bakış açısını ortaya koyan bir karşılaştırma...Anlayana tabi ki...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 11:32