Eğitim ve Araştırma ’da randevu düellosu

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden randevu almak için uğraşan bir hasta zorlukla aldığı randevuları bir bir iptal edilince şok yaşadı. Ne hasta randevu almaktan ne de hastane randevuları iptal etmekten vazgeçmeyince iş randevu düellosuna döndü.

Şehrin en yoğun hastanesinde randevu almak için büyük uğraşlar veren hastaların randevuları sistem tarafından bir bir iptal ediliyor.

Sistemde dakikalarca boş randevu zamanı yakalamak için uğraşan hastalar bin bir zahmetle aldıkları randevuların bir bir iptal edilmesinden şikayet ediyor.

Ekim ayının başından bu yana Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardioloji bölümünden randevu almak isteyen bir hasta da aldığı her randevusu iptal edilince artık işin altında başka bir şey olduğundan şüphelendiğini söyledi.

İsmini vermek istemeyen hastanın geçtiğimiz son bir ay içerisinde hastaneden aldığı tam 4 randevusu hiç bir neden gösterilmeksizin iptal edildi.

Değişik doktorlardan alınan randevuları iptal edilen vatandaş inatla her seferinde yeni bir randeu alırken hastanede neden göstermeksizin hastanın aldığı tüm randevuları iptal etti.

Hasta ve hastane aasında bir randevu düellosuna dönen bu durumun galibinin kim olacağını ise zaman göstereceğe benziyor. Öyle ki hastanın son aldığı ve 11 Kasım'da olan randevusu şuanlık iptal edilmemiş vaziyette bekletiliyor.

Yaşanan bu olaya Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü'nün vereceği cevap ta kamuoyu tarafından merakla bekleniyor...

Konuyla ilgili yapılan açıklamada;

 "30 Ekim 2019 tarihinde “SEAH ' ta randevu düellosu” başlığıyla medyabar.com’da yayınlanan haberde, almış olduğu randevuların üst üste iptal edildiğini ifade eden bir hastanın şikâyeti yer almıştır. Yapılan incelemede, habere konu olan hastanın kimlik bilgisi bulunmadığı için kişinin hangi poliklinikten, kaç defa randevu aldığı ve bunlardan kaçının iptal olduğu bilgisine erişilememiştir.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SAÜEAH) bahse konu durumla ilgili yapılan incelemede, "Akademik Oryantasyon" eğitimi nedeniyle bu eğitimlere katılan hekimlerin başvuruları doğrultusunda bazı polikliniklerde hasta kabulünün idarenin bilgisi dahilinde kapatıldığı belirlenmiş, hekimlerin eğitim programları dahilinde planlanan izin günleri MHRS birimi tarafından sisteme işlenmiştir.

Yapılan incelemede, iptal edilen randevuların mesai dışı çalışmalar olduğu tespit edilerek, bu randevular hekim tarafından oluşan hasta yoğunluğunu azaltmak amacı ile açılmış olduğu için mesai dışı özel hizmetler içerisinde değerlendirilmekte olup, hastane yönetimi tarafından açılmasıyla ilgili herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Randevusu iptal edilen ve şikayette bulunan hastanın Hastane Yönetimine başvurması halinde yeniden mesai dışı poliklinik randevusu oluşturulacaktır" ifadeleri kullanıldı

30 Eki 2019 - 23:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.