Dini tamir davasında Din tahripçileri

Levent Bayri’nin Yeni Sakarya Gazetesinde yazdığı Mezheplerle ilgili köşe yazısına Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı Emekli İmam – Hatip Şeyh’ul Kurrâ Hüseyin Harputoğlu’ndan cevap geldi

Sayın Levent Bayri Bey, sizde mezhepsizlik hastalığı olduğu anlaşıldı. Güya bir şey yapmaya çalışıyorsunuz diğer taraftan göz çıkarıyorsunuz. Bu mezhepsizler maalesef her tarafı şirk görüyorlar. Kimdir ki Müslüman olarak Allahu Teâlâ’ya ortak koşar veya Hristiyanlar gibi teslis iddiasında bulunur, bu zaten Müslüman değildir. İmamı Azam Hazretleri Sahabe-i Kiramdan (r.a.) bir kısmını görmüştür,  siz kimi gördünüz; mezhepsizleri!  Yüzde kaç Müslüman gösterebilirsiniz sübhaneke duasını yanlışsız okuyacak, Kuran ve Hadisten hüküm çıkaracak, içtihat yapabilecek.

Bugün elde bulunan mevcut İslam ilmihaline ihtiyaç duymayacak.  Sizin de  İslam ilmihaline şiddetle ihtiyacınız vardır. Fakat mezhepsizlik gözünüzü kaplamıştır. Saçma sapan şeyler konuşuyorsunuz. Ulemanın icmasını inkar küfre götürür. Efendimiz (s.a.v.) “Büyüğünün şerefini bilmeyen küçüğüne merhamet göstermeyen bizden değildir” buyurdu. Bu hususta size birde ayet söyleyeyim. Nisa Suresi 26’ncı Ayet-i Kerimede  “Allah sizlere bilmediklerinizi bildirmek ve sizi, sizden öncekilerin yollarını göstermek ve doğruluğa döneceğinizi görerek günahlarınız bağışlamak istiyor.

Bizden öncekilerin yolları kimin yoludur? Herhâlde Ebu Cehil ve avanesinin yolu değildir. Yine  Haşr Suresi 10’uncu Ayette  “ Onların arkalarından gelenler şöyle derler, Ey bizim Rabbimiz! Bizlere ve bizden önce iman etmiş kardeşlerimize mağfiret buyur, ve gönüllerimizde iman etmiş olanlara karşı kin tutturma. Ey bizim Rabbimiz! Şüphe yok ki sen çok şefkatlisin sonsuz merhamet sahibisin.”

İnşaallah Mevla’nın verdiği bu edep ve terbiye dersinden mezhepsizlerde istifade eder. Kim demiş Hanefiye göre keffaret 61 şafiiye göre bir gündür. Kafaları karıştırmak için saçmalıyorsunuz. El insaf cehalet böyle bir dert. O büyük müçtehitler sizin gibi fikri zikri belli olmayanların hem de Müslüman olarak geçinenlerin çoğaldığı dönemlerde derin ilim ve irfanlarıyla Ehlisünnet velcemaat itikadını anlatarak yanlışa düşmekten Müslümanları korumuşlardır.  Allahu Teâla onlardan razı olsun. Şefaatlerini ümit ederim.

İmam-ı Azam Hazretleri; o günkü Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapan zalim melik ona verdi. Kabul etmediği için zindana attı ve zindanda zehirletilerek şahadet şerbetini içti. Ey kendini bilmez mezhepsizler kiminle dalga geçiyorsunuz. Aynaya bakan kendini görür. Sizin gibilerin İslam’a verdiği zararı en büyük cahiller vermemiştir. Cennet mekan Sultan Ahmet Han şöyle diyor;

Şeriat bir Sarayı Kibriya’dır,

Tarikat bâbıdır muhkem binadır,

Her kim ânın bir taşın düşürürse

Yerine başını koymak revâdır.

Bunca tasavvuf ehlini inkar mı ediyorsunuz. (Sahteleri müstesna)  Zikir aleti olan tesbihlerle bu iş olmaz diyorsunuz. Tesbihime karışanın tesbihi gözüne sokarım. Ölülere de Kuran okunmazmış! Ne diyeyim yuh olsun bunların ervahına. Biz ölüye de Kuran okuruz, diriye de, hocama da, anama da, babama da, Kuran Kurslarımıza yardım eden bütün kardeşlerimize de Kuran okuyup dua ederiz. Ama size ve sizin gibilere merak etmeyin Kuran da okumayız, duada yapmayız.  Tâ ki tövbe yapıp Mevla dan af isteyinceye kadar.

Merhum Ahmet Davutoğlu şu mübarek sözü mezhepsizler için söyledi “Dini tamir davasında din tahripçileri.“ Ve bir Hadisi Şerifle sözümü tamamlayayım  “Kim Kur’an-ı okur ve hükmüyle amel ederse Allahu Teâlâ kıyamet gününde onun ana babasına taç giydirecektir. O tâcın ziyası dünya evindeki güneşin ziyasından daha parlaktır. O Kuranı okuyup hükmüyle amel eden hâfızın şerefini siz düşünün.”

Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı

Emekli İmam – Hatip

Şeyh’ul Kurrâ Hüseyin HARPUTOĞLU

25 May 2019 - 19:51 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

NAİL DEDEvatandaşŞ. G.hasanhasanHarbici - EYLEMLERİYLE SÖYLEMLERİ BİR OLMAYANLARIN SÖZÜNE İTİBAR EDİLMEZ...Kuran’a baktığımızda, dini anlatmaktan para kazanmak bir mümin için yasaktır. Dini anlatarak para kazanan kimselere de uyulmaması gerektiği (onların takipçisi) olunmaması gerektiği bildirilir.

Sizden herhangi bir ücret istemeyenlere uyun. Onlardır doğruyu ve güzeli bulanlar. Ya-sin süresiHocam Allah razı olsun, sizi ve sizin gibi ehli sünnet dava erlerini başımızdan eksik etmesin. Bu nasip sizlere Rabbim fırsat vermesin ve hidayet eylesin. Bugün herhangi bir İslami konuyu masaya yatıran dört hak mezhepten birine birine çıkarsın. Şimdi reddiye yapılan zevata şunu diyorum. Kendince birşeyler yazıp hükümler vermişsin ya. İşte ben seni kabul etmiyor imamı azam efendimizin hükmünü kabul ediyorum. Mesele bu.Bugün, eylem ve söylemiyle, Dinimiz İslam'ı temsil edecek gerçek müslümanlara ihtiyaç vardır. İşimize geldiği gibi davranan insanlar olamayız...imam‐ı azam hazretleri Kur'an ve Sünnete aykırı bir fetva veririm, adaletten sapar ve haksızlığa saparım endişesiyle, bugünkü anlamıyla adalet bakanlığını kabul etmemiştir. Bugün torpile bulaşan, kendi gurubundan olmayanı dışlayan, kendimiz dışındakileri yok sayarak, insanlığa yol gösterici olan Yüce Dinimizi insanlığa çare olarak sunmamız mümkün değildir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın temsil ettiği "orta yolun" yani Ķur'an ve Sünnet yolunun önemli olduğunu unutmayalım...Allah cc razı olsun hocam.Ahır zamandayız rabbim İmanını kurtaranlardan etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 19:51