Cuma gününe dikkat! Açık alanda durmayın!

Tuzla'daki fabrika yangının Sakarya'yı da etkileyeceğini açıklaması şehrin son derece sıkıntılı bir gündemi. Sakarya'da bu konuda herhangi bir açıklama yapılmazken özellikle yağmurun beklendiği Cuma günü için endişe var..

MEDYABAR.COM: -TUZLA'da meydana gelen yangın nedeniyle havaya salınan kimyasallar, rüzgarın etkisiyle İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir sınırına kadar yayılıp bölgemizde yarın yani Cuma günü beklenen yağışlarla bu kimyasalların yer yüzüne ineceğine dair. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Toros'un açıklamaları endişe yarattı

Özellikle ilimizde dün meydana gelen yangın sonrasında yapılan bu açıklama özellikle çocukları okula giden anne babaları endişelendiriyor. Bu konuda gerek sağlık müdürlüğü gerekse diğer resmi kuruluşlardan bir açıklama gelmezken, bir çok Sakaryalı yarın için endişe ediyor

Bazı okullar ilimizde yarın beklenen yağmurda öğrencileri teneffüslere çıkartmamayı planlıyor bazı veliler ise çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylüyorlar

İlimizde herhangi bir açıklama yapılmazken Kocaeli'de bulunandün Honda Türkiye'den de flaş bir açıklama geldi. Honda Türkiye, fabrika çalışanlarına mesaj göndererek yağmur altında kalmayın uyarısı yaptı.

İşte o açıklama;

"Değerli Honda Türkiye Çalışanları ;

Tuzla Orhanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yangın çıkmıştır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangının bir kimya fabrikasında olmasından dolayı çevreye zehirli nitelikte gazlar yaydığı ve dumanların İzmit bölgesine doğru yayıldığı haberlerde belirtilmektedir.

AÇIK ALANDA

Özellikle bu bölgelerde yaşayan çalışanlarımızın açık alanlarda çok fazla bulunmamaları ve Cuma günü yağması beklenen yağmurdan kaçınmaları tavsiye edilir. Farklı bir gelişme ya da bilgi olması durumunda sizlerlepaylaşılacaktır.

19 Eyl 2019 - 15:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.