Akyazı’da İlköğretim haftası kutlama töreni

2019-2020 Öğretim ve Eğitim Yılın başlaması ile ilköğretim haftası da kutlanmaya başladı.

İlköğretim Haftası nedeniyle ilk tören İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bir gurup öğretmenle birlikte Atatürk anıtına çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile gerçekleşti.

İlköğretim Haftası kutlama töreni ise 10 Eylül Salı günü Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunda gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri, Belediye Meclisinin MHP’li üyeleri ve Öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Okul Müdürü Mehmet Salih Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ilköğretim haftasının önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından okulun 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan arkadaşlarına “ hoş geldiniz” çiçeği taktim ettiler. Törende daha sonra öğrenciler İlköğretim Haftası Oratoryosu ve okuldan korkan çocuk oyununu sergilediler. Program 1. Sınıf öğrencilerinin balon uçurma etkinliği ile sona edi.

İlköğretim Haftası hafta içinde okullarda düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulama ile ara tatilleri 3 olarak belirledi. Buna göre okullar 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak ilk ara tatil 18-22 Kasım, 2. Ara tatil 20-31 Ocak, 3. Ara tatil 6-10 Nisan tarihleri arasında olacak. 19 Haziran tarihinde ise yaz tatili başlayacak.

Akyazı’da ilkokullarda 5900, ortaokullarda 5900 ve liselerde 5600 olma üzere yaklaşık 17 bin 400 öğrenci öğrenim görürken 300’ü sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 1020 öğretmen görev alacak.

Hacı İbrahim Aydın

10 Eyl 2019 - 12:14 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş Kemal - Tribüne oynamayın beyler! Okul yolları rezalet. Yağmur yağdığında yollar çamur deryasına dönüyor. Eğitim sistemi hak getire. Bu kadar kalabalık sınıflarda öğrenim mı olur? Öğretmen derse girmez girse de ders anlatmaz ama benim milli eğitim müdürüm fotoğraf çektirme yarışına girer. Hayırlı işler dilerim size.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Eylül 12:14