Akyazı Ülkü Ocağının 19 Mayıs mesajı..

19 Mayıs 1919, Türk tarihimizin sayfalarına altın harflerle kazınmış, dosta güven düşmana korku aşılamıştır.

Dünya Tarihi’nin en Şerefli, en Kahraman milleti olan TÜRK MİLLETİ, ezelden beri Hürriyeti ve Bağımsızlığı sembol olarak görmüş ve hiçbir zaman başka milletlerin himayesi altında yaşamayı kabul etmemiştir. “Ya İstiklal ya Ölüm”haykırışı bu iradenin nişanesidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz dava arkadaşlarının böyle bir dönemde Şanlı Türk tarihinden ve şerefli milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktıkları o değerli ve maneviyatı yüksek günün üzerinden 100 yıl geçmiştir. Geçen 100 yılda; 19 Mayıs 1919 öneminden ve değerlerinden hiçbir şey kaybetmemiş, aksine zor günlerde TÜRK’ÜN hürriyet ve bağımsızlık aşkının sarsılmaz imanının kalesi olarak milletimize daima güç vermiştir.

19 Mayıs 1919 TÜRK milletinin yeniden doğduğu bir gündür , 19 Mayıs 1919 TÜRK’E biçilen kefenlerin yırtıldığı gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir.

İşte 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yükselen bu ses TÜRK’ÜN Kurtuluş Savaşını başlatan bir sestir, dönemin devletlerinin Vatanımız üzerindeki hain hesaplarını boşa çıkaran bir harekattır, tüm işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil ve şanlı bir direniştir.

Bu duygu ve düşüncelerimle 19 Mayıs 1919’un 100.yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü ve değerli Dava arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi minnet ve rahmet ile anıyorum.

Aziz Milletimize, yüreği Türklük, Vatan ve Millet aşkıyla yanan, Ülkemizi bu acılı günlerden umut dolu bir geleceğe taşıyacağına inandığımız “ASİL GENÇLİĞİMİZE” kutlu olsun!

İbrahim ÇALIKOĞLU 

Akyazı Ülkü Ocakları Başkanı

19 May 2019 - 12:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.