Akyazı MYO Öğrencileri kahvaltıda Akyazı protokolü ile tanıştı

Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi işbirliğiyle MYO’nda düzenlenen sabah kahvaltısında MYO’lu öğrenciler Akyazı Protokolü ile hem kahvaltı yaptı hem de tanışma fırsatı buldu.

73375415_730404824128468_1884080996022747136_n.jpg
75019083_730404767461807_80755177690234880_n.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Bir süre önce Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden Kaymakam Yakup Güney ve Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın bu ziyaretinde Okul yönetimi ile yapılan görüşmeden sonra kahvaltı programının düzenlenmesi ve bu kahvaltıya öğrencilerinde davet edilmesi, kahvaltı vesilesiyle öğrencilerle protokolün tanışması ve özellikle de öğrencilerin protokolden taleplerinin bizzat birinci ağızdan dinlenmesi karara bağlanmıştı. Bu karar uygulandı ve Akyazı Protokolü ile MYO’da eğitimlerini gören öğrenciler kahvaltıda bir araya geldi ve bu bir araya gelişte hem protokol hem de öğrenciler birbirlerinden olan isteklerini dile getirdi.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ

Verilen kahvaltıya katılan MYO öğrencileri protokolden çok s ayıda talepte bulundu. Öğrenciler ders dışı boş zamanlarını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilecek sosyal alanların eksikliğinden bahsederek bu eksikliğin giderilmesini istediler. Yine öğrenciler Ana Caddeden okul sapağına dönüldüğünde mevcut olan Caddenin genişletilmesini, daha iyi aydınlatılmasını ve yine bu caddede asayişin biraz daha etkin hale getirilmesini talep ettiler. Öğrenciler ayrıca şehir merkezinden okullarına gelişlerinde kendilerini taşımakta olan şehir içi minibüslerinin çoğu zaman okullarına sapmadığını, kendilerini ana yolda indirdiklerinden şikayet ettiler ve minibüslerde tek bir öğrenci dahi olsa o öğrencinin mutlak surette okula kadar götürülmesi talebinde bulundular. Ayrıca gerek Sakarya’dan gerekse civar İlçelerden okula gelmek olan öğrencilerde geldikleri araçların şehir içi minibüsleri gibi okul önüne kadar getirmediğinden ve de alınmakta olan ücretlerin fazlalığından şikayet edip ücretin indirilmesi ve o araçlarında kendilerini okul önüne kadar götürmeleri hususunda kendilerine yardımcı olunması talebinde bulundular. KYK’da kalmakta olan öğrencilerde yurt önünden geçen sokağın asfaltlanması nedeniyle Belediye Başkanına teşekkür ettiler. Söz isteyip konuşan bir öğrencide Akyazı’da hamsi festivali düzenlensin isterim dedi.

PROTOKOL NE DEDİ

Öğrencilerin taleplerini dinleyen protokolde yer alan Kaymakam Yakup Güney ile Belediye Başkanı Bilal Soykan’da cevabi konuşmalarında “ Sizler bizlere emanet edilen değerlerimizsiniz. Dinlediğimiz haklı taleplerinizi en kısa zamanda giderme, özellikle de asayiş, sizleri taşımakta olan araçların okul önüne kadar gelmeleri hususunda ve taşıma ücretlerinde indirim yapılması ile ilgili taleplerinizi değerlendirip sizlerin istekleri doğrultusunda bir sonuca varabilmek için gayret göstereceğiz. Sizler bizlerin geleceği ve güvencemizsiniz. Şu anda bulunduğumuz görevlerimizi emanet edeceğimiz gençlerimizsiniz. Bizler sizin taleplerinizi bir bir ele alıp yerine getirilmesi hususunda bütün imkanlarımızı seferber edeceğinizi bilmenizi istiyoruz. Biz sizleri çok seviyoruz. Ülkemize ve Milletimize yararlı birer birey olacağınıza gönülden inanıyoruz. Sizlere hem eğitim hayatınızda hem de yaşamınızda başarı ve mutluluklar diliyoruz”

OKUL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne yeni atanmasına rağmen başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Dr. Aydın Şenol da yaptığı konuşmada kahvaltılı toplantının düzenlenmesinde kendilerine katsı sağlayanlara, katılanlara ve öğrencilerin sorunlarını dinleyerek çözümü hususunda güvence veren yetkililere teşekkür etti.

KİMLER KATILDI

Akyazı Belediyesi ve Akyazı MYO Müdürlüğünün ortaklaşa olarak düzenlediği kahvaltılı programa Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, MHP İlçe Başkanı , ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Çakmak ve Ünal Gündüz, Belediye Özel kalem Müdürü Ali Özer katıldı. Akyazı MYO Müdürü DR. Aydın Şenol ile Müdür yardımcıları ve diğer çalışanlarla öğrenciler misafirlerine ev sahipliği yaptı.

31 Eki 2019 - 14:15 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş Kemal - Beleş yemek buldular ya kaçırmaz Bizim Protokol. Bugüne kadar ne yaptılar derseniz koca bir hiç.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ekim 14:15