Akyazı Karakucak güreşlerinin ilk başpehlivanı İkizceli Barış Bayev

Akyazı’da ilk karakucak güreşlerinde Tiflis’te yapılan veteranlar Dünya şampiyonasında 100 kiloda dünya şampiyonu olan Ali İmamoğlu’nu yenen Adapazarı İkizceli Barış Bayev oldu

Sakarya’da ve Akyazı’da ilk karakucak güreşi yapıldı. Kapalı spor salonu yanındaki eski statta yapılan güreşler adeta kıran kırana geçti. 232 pehlivanın katıldığı güreşlerin ilk başpehlivanı da finalde geçtiğimiz günlerde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılan veteranlar dünya şampiyonasında 100 kiloda dünya şampiyonu olan Ali İmamoğlu’nu yenen Adapazarı  İkizceli Barış Bayev oldu. Yalovalı Semih Turgut ile Kocaelili Refik Öner’de üçüncülüğü oldular. Başpehlivanlık güreşini Akyazı’nın yetiştirdiği önemli pehlivanlardan biri olan ve güreşlerinde başhakemliğini yapan Savaş Tan yaptı.

Güreşlerde Ömer Saner Başaltı, Ali Şahan Büyük Orta, Temel Altıntaş Küçük Orta Büyük boy, Fatih Özdağ Küçük Orta küçük boy, Ahmet Emin Çakırkaya Deste Büyük boy, Abdurrahim Mutlu Deste Orta boy, Hayrettin Şen Deste küçük boy, Talha Beşir Ayak, Mustafa Emir Güney Tozkoparan, Muhammet Hüseyin Yıldırım Teşvik 2, Abdullah Taş teşvik 1, Muhammet Hagiova Minik 2 ve Umut Talha Usta’da Minik 1’de birinci olmayı başardılar.

İDRİS CAYMAZ YİNE AĞALIĞINI YAPTI

Üst üste 4 yıl Akbalık güreşlerinde ağalık yapan Akyazılı İş adamı İdris Caymaz Akyazı’da ilk kez yapılan Karakucak güreşinin başpehlivanına beraberinde getirdiği altın kemeri ödül olarak verdi. Bu jest alanı dolduran güreş severlerin büyük alkışlarına neden oldu. İdris Caymaz’ın getirdiği ödülü Akyazı Belediye Başkan Vekili Mustafa Birincioğlu başpehlivan Barış Bayev’e taktı. Boylarında dereceye giren pehlivanlara madalya, bazı boylarda altın ve para ödüllerini de protokol üyeleri verdi.

Akyazı Karakucak güreşlerine Kaymakam Yakup Güney,Akyazı Belediye başkan vekili Mustafa Birincioğlu ,Sakarya Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor daire başkanı  İlhan Şerif Aykaç MHP il başkan yardımcısı Ömür Açba Gençlik ve Spor il müdürü Arif Özsoy Zonguldak SGK il müdürü Erkin Avcı Akyazı Akbalık güreşleri ağası İdris Caymaz , Belediye meclis üyeleri ,Akyazı ve çevre ilçelerin siyasi parti ilçe başkanları ,Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Muhtarlar dernek başkanı. Bekir Durmuş ve çokmsayıda güreşseverler katıldı.

GÜREŞLERDEN NOTLAR

*** Güreşler okunan Kuranı  Kerim, yapılan saygı duruşu ve söylenen istiklal marşımızla başladı.

*** İlk kez yapılan karakucak güreşlerini Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, MHP eski Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Belediye Başkan Vekili Mustafa Birincioğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Akbalık’ın efsane ağası İdris Caymaz, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Güreş İl temsilcisi Secati Eker, Söğütlü Güreş ağası Dinçer Özcan, Muhtarlar, bazı Daire Müdürleri, STK yetkilileri ile kalabalık güreş severler izledi.

*** Güreşlerin kula hakemliğini Akyazı’nın efsane güreşçileri Kamil Özdağ ile Bülent Hikmet yaparken, meydan hakemliklerini ise Hakan Dede, Kadir İlgen, Mehmet karagöz, Alpaslan Aslan, Bülent Hikmet, Rüstem Guluyev, Ercan Özgür, Ferdi Akbaş, Fuat Öter yaptı. Ali İhsan Çokan güreşlerin genel koordinatörlüğünü üstlenirken Akyazı’nın yetiştirdiği başaralı güreşçi Savaş Tan’da meydan başhakemliği görevini başarıyla yürüttü. Kırkpınar güreşleri Baş cazgırlarından hemşehrimiz Sebahattin Erdoğan’da güreşlerin baş cazgırlığını yaptı.

*** Güreşlerde en büyük alkışı Veteranlar Dünya şampiyonu olan Ali İmamoğlu ve Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinin efsane ağası İdris Caymaz alana girerken aldılar. İdris Caymaz’ın başpehlivana verilmek üzere altın kemeriyle birlikte alana girmesi alkış tufanına neden oldu v e ağa ayakta alkışlandı. Güreşler uzayınca ağa İdris Caymaz alandan ayrılmak zorunda kaldı ve getirdiği altın kemeri ağa adına başpehlivan olma başarısı gösteren Pamukovalı Barış Bayev’e  Belediye Başkan vekili Mustafa Birincioğlu taktı.

*** Pazar günkü yapılan karakucak güreşlerinin parlayan iki yıldızı Tozkoparan boyunda final güreşi yapan Kocaeli bölgesi güreşçisi Mustafa Emir Güney ile Akyazılı Erhan Algan oldular. Her iki güreşçi öyle mükemmel bir final güreşi yaptılar ki, seyirci yeneni de yenileni de ayakta alkışladı. Güreşi Akyazılı güreşçi Erhan Algan’ın anlık dalgınlığından yararlanan Mustafa Emir Güney kazandı.

*** İlk kez yapılıyor olmasına rağmen organizasyon genel olarak kusursuzdu. İlçe Spor Müdürü Adem Altun ile geçen hafta Gürcistan’da yapılan Veteranlar Dünya şampiyonasında 78 kiloda Dünya şampiyonu olma başarısı gösteren Abdülhamit Aydın ve beraberindekiler güzel bir organizasyonun oluşmasına büyük katkı sağladılar.

*** Yapılan güreşlere Akyazılılar ilgi gösterdi. Özellikle bayanların fazlalığı dikkat çekti. Çocuklarını da yanlarına alarak güreşleri izlemeye gelen bayanlar, ayırım yapmaksızın b ütün güreşçileri candan ve yürekten alkışladılar.

*** MHP Sakarya eski Milletvekili Zihni Açba,MHP İlçe Başkanı Ali Dertli ve Meclis Üyeleri İhsan Özcan, Furkan Çakıroğlu ve Ahmet Çetin güreşleri protokol yerine halkın içinde oturarak takip ettiler. Dikkat çeken bu ayrıntının eski Milletvekili Zihni Açba’nın halkın arasında oturuyor olması nedeniyle diğer MHP li yöneticilerinde kendisine eşlik etmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

***- Güreşlerin baş cazgırı Sebahattin Erdoğan’ın özellikle büyük boylarda güreş tutanları anons ederken söyledi maniler güreş severleri hayli memnun etmiş olacak ki, büyük alkış almasına neden oldu. Alkışların yükselmesiyle baş cazgır Sebahattin Erdoğan’ın da manilerini arttırdı ve bu durumdan hem güreşçiler hem de seyirci son derece memnun kaldı.

*** Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce güreşlerin üst b oylarında birinci olan güreşçilere birer küçük altın hediye ederken, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası da boylarında birinci olan güreşçilere gram altın ödülü verdi.

*** Umre ziyareti için kutsal topraklarda olan Akyazı Belediyle Başkanı Bilal Soykan ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk de düzenlenen güreşlere katılım sağlayanları selamladılar ve güreşçilerle organizasyona başarı dileklerini gönderdiler.

*** Güreşlerde dereceye giren pehlivanları madalyaları ile para ödülleri protokol üyeleri tarafından takıldı ve verildi.

*** Güreşlerde İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekibi ile belediyeye ait ambulans ta güreş alanında görev yaptı.

Gürteşlerde dereceye girenler 

BAŞ (20 GÜREŞÇİ)

1- Barış Bayev (Sakarya İkizce)

2- Ali İmamoğlu (Trabzon)

3- Semih Turgut (Yalova)

3- Refik Öner

BAŞALTI ( 8 GÜREŞÇİ)

1- Ömer Şener

2- Yusuf Erdoğan

3- Arda Taşpınar

3- Mustafa Çelik

BÜYÜKORTA (9 GÜREŞÇİ)

1- Ali Seher

2- Serdar Yıldırım

3- Seçkin Duman

3- Muhammet Kösemusul

KÜÇÜK ORTA BÜYÜKBOY (6 GÜREŞÇİ)

1- Temel Altıntaş

2- Fatih Kırat

3- Onur Top

3- Tufan Hoşgör

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜKBOY ( 7 GÜREŞÇİ)

1- Fatih Özdağ

2- Ufuk Doğan

3- Umut Küçükoğlu

3- Yunus Aruz

DESTE BÜYÜKBOY ( 11 GÜREŞÇİ)

1- Ahmet Emin Çakırkaya

2- Yusuf Ceylan

3- Enes Akın

3- Yunus Emre Uzuner

DESTE ORTABOY (10 GÜREŞÇİ)

1- Abdurrahim Mutlu

2- Hüseyin Metehan Toprak

3- Muhammet Ali Ceylan

3- Melih Can Saygılı

DESTE KÜÇÜKBOY (11 GÜREŞÇİ)

1- Hayrettin Şen

2- Bilal Taha Coşar

3- Sinan Kaya

3- Taner Akbaş

AYAK (20 GÜREŞÇİ)

1- Talha Beşir

2- Seyit Sert

3- Eren Mert Pala

3- Samet Yavan

TOZKOPARAN (23 GÜREŞÇİ)

1- Mustafa Emir Güney

2- Erhan Algan

3- Hamza Özer

3- Yunus Horozcu

TEŞVİK 2 (24 GÜREŞÇİ)

1- Muhammet Hüseyin Yıldırım

2- Muhammet Karabulut

3- Muhammet Enes Yavuz

3- Bünyamin Ali Yeşiltaş

TEŞVİK 1 (25 GÜREŞÇİ)

1- Abdullah Top

2- Yusuf Kışlalı

3- Yunus Emre Baki

3- Hasan Kulalı

MİNİK 2 (30 GÜREŞÇİ)

1- Mayemed Magiova

2- Fatih Toprak

3- Adem Kay

3- Ömer Hamza Mert

MİNİK 1 (29 GÜREŞÇİ)

1- Umut Talha Muslu

2- Hasan Hüseyin Çakırkaya

3- Mustafa Ekin

3- Yasin Uzun

Not: Bu boyların dışında yarışma dışı olarak da SEMBOL adı verilen 17 güreşçi de çayırda attıkları güreşlerle büyük alkış topladılar.

21 Eki 2019 - 10:45 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

yavuz - emeği geçen herkese çok teşekkürler,özellikle ilçe spor müdürümüze çok teşekkür ediyorum sayesinde akyazıda böyle bir organizasyon yapılması çok güzel ilçem adına çok sevindim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 10:45