Akyazı genelinde larva ile mücadele çalışmaları başladı

Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri müdürlüğü ekipleri vatandaşların yaz döneminde sinek, haşarat gibi canlılardan uzak bir şekilde geçirebilmeleri için kapalı kanal ve açık saha ilaçlama çalışmalarına hızla başladı.

bbd93e4cc219fefc1a81deca775cb1e5.jpg
5da8c8d3c0524c6d163b33c4569e3827.jpg
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Baharın gelmesi ile birlikte özellikle yumurtlama ve uyuklama döneminde olan sineklere karşı kapalı alanlar, açık ve kapalı kanallar olmak üzere dumanlama aletleriyle ve açık kanal ilaçlama aletleriyle ilaçlanma işlemleri yapılıyor.

İlaçlama çalışmalarının yaz sonuna kadar aralıksız olarak etaplar halinde ilçe genelinde devam edeceğini belirten Akyazı Belediyesi Sağlık işler Müdürlüğü yetkileri ilaçlama çalışmalarının ilçe genelinde etkili olmasının vatandaşlarımızın da sağduyulu olması ile daha da verimli olacağını ifade ettiler.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Akyazı Belediyesi Sağlık işler Müdürlüğü yetkileri “Larva ile mücadele çalışmalarımızın 1.etabı kapsamında kapalı kanalları yoğun duman ile ilaçlama çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz, gerekli ekipmanları ile birlikte tüm sokak ve bahçelerdeki sinek üretmesi muhtemel alanları sürekli olarak kontrol ediyor ve ilaçlıyorlar. Sinek, böcek, haşerat ve benzeri canlıların üremesini asgariye indirmek için tüm ilçede çalışmalarını sürdürmekteler.” Dedi…

15 May 2019 - 15:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.