AK Parti'de istifalara A. Sefer Üstün mü dur dedi?

Sakarya'da bir çok AK Partili eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlunun kuracağı partiyi bekliyor. Siyaset kulislerinde konuşulanlara göre Sakarya teşkilatında bir çok önemli ismin AK Parti'den istifa isteğine eski Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'den "Bekley

MEDYABAR.COM: Yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlunun işaretini bekleyen çok sayıda Sakaryalı AK Parti üyesi istifa için yeni partinin kurulacağı günü bekliyor.

Sakarya'daki oluşumu yürüten eski Milletvekili A. Sefer Üstün'e göre önce genel merkez kurulacak daha sonra ise illerde örgütlenilecek.

İllerdeki örgütlenmeler için AK Parti'nin yanı sıra diğer siyasi partilerden de önemli isimler yeni kurulacak partiye katılmak için işaret bekliyor.

Gelen haberlere göre yeni parti saflarında yer almak isteyenlerin istifaları eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile bekletiliyor.

Ayhan Sefer Üstün'ün bu talimatları "Parti kurulana kadar kimse istifa etmesin. Beklemede kalacağız. Parti kurulduğunda toplu halde katılım sağlayacağız" diyerek yeni partiye gönül verenlere aktardığı dillendiriliyor...

Özellikle Sakarya kanadında Sakarya AK Parti'de yöneticilik yapmış isimlerinde bulunduğu belirtilirken Sakarya'da Davutoğlu'nun kuracağı yeni parti için 'Sakarya Dost Grubu' adı altında birleşen isimlerin  partinin genel merkez kuruluşunu tamamlaması sonrasında il teşkilatını kuracakları ifade ediliyor

Davutoğlu'nun yeni partisini Kasım ayı sonunda kuracağı, Sakarya Teşkilatının ise Aralık ayında  aralarında Ak Parti'den ayrılan isimlerin de bulunduğu siyasetçilerle birlikte kurulacağı öğrenildi..

28 Eki 2019 - 17:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

TürkmenNAİL DEDE - Omurgalı olun be hep koltuk peşindesinizHainler... Nankörler... Satılmışlar... Sürüsü iş başında...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 17:25