10 yıllık muhtar Osmanoğlu. Zamanı geldiğinde bırakmasını bilmeli dedi ve…

Akyazı’ya bağlı Yahyalı Mahallesinde 2 dönemdir muhtarlık yapan halkın teveccühünü kazanan Engin Osmanoğlu ‘’zamanı geldiğinde bırakmalı’’ diyerek yeniden aday olmayacağını açıkladı.

8d8cd7856ac054ab0501b0c4c4f54225.jpg
697f08314b6edb9e88d6592ed13460f8.jpg
+10
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazı’ya bağlı Yahyalı Mahallesinde 1 dönem azalık yaptıktan sonra 2 dönemdir Muhtarlık yapan 41 yaşındaki Engin Osmanoğlu 5 yıl azalık 10 yılda muhtarlık görevini yürüttüm. İlk dönem heyecanla görev yaptım.2. dönem kazandığım tecrübeyle görevime devam ettim. Fakat Son yıllarda ise bu görevi kendi işlerimden biri gibi hissettiğimde artık eski heyecanımın kalmadığını anladım. Bu nedenle de Mahalleye yeni yüzlerin yönetmesi gerektiğini Benim ilk dönemlerde yaşadığım heyecanı taşıyacak bir adayın çıkması gerektiğine inandım. Önce yerel seçimlere 24 gün kala Muhtarlıktan ayrılarak görevi benimle birlikte 2 dönemdir azalık görevini yürüten ve hizmet için heyecan taşıdığına inandığım Sercan Mestan’a devrederek Mahalle halkıyla da helalleşerek bu kutsal görevi bıraktım.

10 Yıllık görev sürecinde Akyazı’ya yapılması düşünülen Fen Lisesi için mülkiyeti Mahallemize ait olan 20 dönüm alanı Milli Eğitime tahsis ederek Eyüp Genç Fen Lisesini Mahallemize kazandırdık.

Yahyalı meramızın yanında bulunan Dere terki vasfı taşıyan 29 dönüm araziyi tapulandırarak Mahallemize kazandırdık.

Camilerimize daha iyi hizmet vermek için kurduğumuz dernek vasıtasıyla Merkez Camii imam evi ince işçiliği, Cami yerden ısıtma sistemi kurarken Cami halılarının yenilerken cemaatin yaz aylarında daha ferah bir ortamda ibadetlerini yapması için 2 adet klima aldık. Ayrıca Camimizin ahşap oyma kapı, Ayakkabılık ve boya işlerini tamamladık Mahallemizin çeşitli yerlerinde künkler döşedik, 1600 kamyon dolgu yaparken uygun alanlarına ağaçlandırdık. Muhtarlık dönemimde 7,5 kilometre Asfalt attırıp asfalt olmayan yerlerde de düzelme çalışmaları yaptık. Yahyalı ve Civitler bölgesinde Çocuk parkları yaparken bu alanların çevre düzenlemesini de tamamladık.

Tabii bu hizmetleri sadece ben yapmadım çalışma arkadaşlarım Adem Coşkun,Mesut Açıkgöz,Sercan Mestan,Sadi Tanrıkulu,İsmail Curoğlu,Sinan Hacimoğlu,Mustafa Uysal ,Ertuğrul Mestan ve Mahallemize yapılan bu yatırımlarda emeği geçen başta büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu,İlçe kaymakamları Erdoğan Beypınar, M.Kamuran Ballı Akyazı belediye başkanları Yaşar Yazıcı ve  Hasan Akcan, başkan yardımcıları Ünal Gündüz ve Mustafa Aksakal, İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Engin Kahraman, Sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Sabri Damar, Saski müdürü Ömer Faruk Duman, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sedaş, Saski, ve belediye personellerinin önemli katkıları var bu vesileyle kendilerine Mahallem adına teşekkür ediyorum dedi.

05 Mar 2019 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

GÖNÜL DOSTUmehmet günelÜnal GündüzAdem GÜNER - HERKESİN ELDE ETMEK İSTEDİĞİ MAKAMI MÜTEVAZİ BİR ŞEKİLDE BIRAKAN KARDEŞİMİZİ TEBRİK EDERİM..NEDE OLSA BABASININ OĞLU..ESNAFLIĞI VE ÖZEL HAYATINDA DA HEP ÖYLEDİR ZATEN.TEBRİKLERengın kardeşime yenı hayatında başarılar diler inşallah bu ulkeye başka bır gorevlerde yapmak nasıp olurDürüstlük, adamlık, erdem, haysiyet, ahlak, verdiği sözü tutmak, yani sözü senet saymak, yalan söylememek, mert olmak, civanmert olmak, delikanlı olmak, eşref-i mahlûkat-ı bütün dünyanın üzerinde tutmak vs.

Yani adam gibi adam olmak! Yani hayata erkekçe bakmak, mertçe davranmak, yiğit olmak, yüreği sağlam olmak işte benim sende gördüklerim. Bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim DOSTUM iyi ki varsın...Kardeşime bir dönem daha yakışırdı.Lakin tadında bırakmak en efdalidir.Tebrik ederim.Adam gibi adamdır benim kardeşim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 11:45