Zihni Açba'dan çarpıcı bir iddia

MHP Milletvekili Zihni Açba, habercilerle kahvaltıda bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. O gündem değerlendirmesinde Açba'nın 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu

MHP Milletvekili Zihni Açba, Adapazarı'nda bugün partisinin il başkanı Levent Bülbül ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

 

Zihni Açba darbe gecesi tüm subay ve astsubayların atılan mesajlarla kışlaya toplandığını, askerlere valilik binasına tatbikat olduğu söylenerek gönderildiğini belirterek şunları söyledi:

 

 "1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun 15 Temmuz'dan 3 gün önce kışlaları dolaşıyor. 'Önümüzdeki günlerde tatbikatlar olabilir kışla dışında olanların mesajı aldığı anda kışlalara intikalinin sağlanması' diye 3 gün içinde tüm kışlaları dolaşıp böyle bir talimat veriyor bu adam. 15 Temmuz günü akşam saat 20.15'te evlerinde olan mesaisini bitirmiş olan, özellikle subay ve astsubay, uzman ekibinin telefonlarına 'merkez kışlada toplanılması' diye mesaj gidiyor. Oraya toplandıklarında yine o albay tarafından valiliğin terör saldırısına uğradığı ve oraya intikal edileceği noktasında emir veriyor. Valiliğe yönelik harekat böyle başlıyor. Sonra oraya girildiğinde asker vatandaşla karşılaşınca ateş emri veriliyor, asker ateş etmiyor, teslim oluyorlar polise subay ve astsubay tayfası" dedi.

 

Hain girişimin yaşandığı gece bir grup vatandaşın Çark Caddesi'ndeki askeri lojmanlara gittiğini öne süren Açba, şöyle devam etti:

 

"O akşam bir grup insan askeri lojmanların oraya gidip 'Bunların karıları bize helaldir, verin onları bizlere' diye milletin evlerinin kapısına dikiliyorlar. Bu evlerdeki kadınlar, bunlar da kimler biliyor musunuz? Albayların, generallerin evleri değil, subay ve astsubay tayfasından bahsediyorum, onların evleri. 'Bunların karıları bize helaldir, verin onları' diye kapıları tırmalıyorla oraya yönlendirilmiş sivil insanlar"

 

Zihni Açba, 15 Temmuz gecesi görevlendirilen 20 askerin ailesiyle görüştüğünü ifade ederek, "Dinlediğim görüşmeler de oldu, ağlayan sızlayan çocuklar da oldu. Çocuklarını okullara kaydettiremeyen insanlar var. Bir takım şeyleri yaparken çok dikkatli olmak lazım. Yaklaşık 20 civarında asker ailesiyle de görüştüm ben. Bu görüşmeyi parti binamızda yapmadık. O insanların gözyaşlarını, ızdıraplarını habercilik adına, siyaset adına, ne adına olursa olsun bence pazarlamamak lazım" diye konuştu.

 

İşte O röportaj

26 Eyl 2016 - 16:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

..sre - bunu diyebilmen için ilk önce o adamın bilgi seviyesine çıkman lazım ve yaşadığını deneyimler kadar tecrübe edinmen lazım ne kadar kolay buradan insanlara çamur atmak , bu kadar zoruna gitti ise milletvekili olması demekki çekemediğin kıskandığın bir şeyler var burada cahil cahil konuşmanın bir anlamı yok .hadi ordan senden milletvekili değil çöpcü bile olmaz ama işte oldu.bekri nin cenaze namazı kıldırması gibi .her halde bu bekrinin hikayesini biliyorsundur.nede olsa milletvekilisin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 16:53