Zayıflamak için proteinli gıdalar tüketin

Türkiye'nin ünlü Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay'ın 'zayıflamanın en kolay yolu olarak' önerdiği 'protein ağırlıklı beslenme', Sydney Üniversitesi tarafından onaylandı.

ZAYIFLAMANIN en iyi yolu kırmızı et, yumurta ve süt gibi proteinli gıdalar tüketmek. Avustralya'daki Sydney Üniversitesi, "Protein bakımından her gün zengin besinlerle beslenmek formda kalmanın en kolay yolu" olduğunu ortaya çıkardı. Protein diyetlerinin karbonhidratlar ile dengeli bir diyet hazırlandığında kısa sürede kilo vermeyi sağladığını kaydeden Avustralyalı bilim insanları, "Protein enerji bakımından da vücudun ihtiyacını karşılıyor. Organların sağlığını da iyileştiriyor. Kalp kasları, iç organlar ve cilde iyi geliyor" sözleriyle faydalarının da altını çizdi. Avustralyalı araştırma ekibinin yaptığı araştırmaya göre, farklı kombinasyonlardan oluşan beslenme programları yerine yüzde 20'si proteinden oluşan diyetlerin gerekli enerjiyi karşıladığını ortaya çıkardı. Diyet içerisindeki çeşitli yiyeceklerin birbiriyle uyum sağlayamadığını ve bu yüzden gereğinden fazla veya az karbonhidrat sağlandığını kaydeden ekip, "İşin özü, sağlıklı beslenmek gerçek yiyeceklere en yakın olanlarla mümkün. İşlenmiş gıdalardan uzak durun" uyarısında bulundu.

Kolesterol meme kanserini tetikliyor

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, yüksek kolesterolün meme kanseri riskini artırdığını ortaya çıkardı. Daha önce dünyanın en prestijli eğitim kuruluşları arasında yer alan Duke Üniversitesi dahil birçok kurumun da meme kanseri ile yüksek kolesterolün aralarında bağlantı kurduğu, bilim dergisi Science'a konu olmuştu. Birmingham'daki Aston Üniversitesi'nin 600 bin kadın üzerinde yaptığı araştırmaya göre, fazla kolesterolün meme kanseri riskini arttırdığının görüldüğü ancak buna yol açan herhangi bir özel mekanizmanın tespit edilemediği kaydedildi. Ayrıca statin adlı kolesterol düşürücü ilaçları alma yoluyla kanserin önlenmesi umudunun da ortaya çıktığını kaydeden bilim insanları bunun hala araştırma aşamasında olduğunu belirtti.

09 Tem 2014 - 16:52 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

ALİCAN - KİM ŞİKAYET ETMİŞSE VATANDAŞLIK GÖREVİNİ YAPMIŞ. YOLUN ORTASINDA İŞ YER İMİ OLURMUŞ. YASAKLANMIŞ YERLERE YAPI YAPILMASI ALIŞKANLIK HALİNE GELMİŞ. İLLEDE BİRİNİN ŞİKAYETÇİ Mİ OLMASI GEREKİYOR. BELEDİYENİN BU İŞLERE BAKACAK ZABITASI YOK MU KUZULUKTA. MESELA YAYLA EVLERİ. KAYMAKAM ÖMER KALAYLI BU İŞİN ÜZERİNE GİTMEYE BAŞLAMIŞTI. NEDENSE HERKES RAHATSIZ OLDU. YAYLALARIMIZA SAHİP ÇIKACAK KİMSE KALMADI. YAYLADA YAPILAŞMAYA DEVAM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Temmuz 16:52