ZAFER CAMİİNDE AÇIK HAVA TERAVİH

Sakarya ve bölgesinde etkili olan sıcaklar ve aşırı nem nedeniyle Akyazı ilçesinin Zafer Camii cemaati Teravih namazlarını cami dışındaki parkta kılmaya başladı

Sıcaklardan cemaat teravih namazını bahçede kılıyor Sakarya ve bölgesinde etkili olan sıcaklar ve aşırı nem nedeniyle Akyazı ilçesinin Zafer Camii cemaati Teravih namazlarını cami dışındaki parkta kılmaya başladı Akyazı ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Zafer Camii özellikle Ramazan akşamları Teravih namazı nedeniyle doluyor. İçarisinde klimanın olmadığı camide aşırı sıcaklarda eklenince cemaat buram buram terleyince camii imamı Yakup Polatçareyi teravih namazını camim bahçesinde kıldırmakta buldu Camii imamı Yakup Polat cemaatan gelen istek üzerine ilçe müftülüğüne danışarak bu kararı aldıklarını söyleyeek ‘ Teravih namazına büyük ilgi oluyor ve camii doluyor. Sıcaklardan bunalanlar rahatsızlananlar olunca mecburiyeten cami bahçesinde teravih namazlarını kıldırmakta buldu. Şimdi dışarıda akşam serinliğinde teravih namazlarını yerine getirniyorlar dedi Mahalle Cami cemaatinden olan Haşim Aksakal(54) ise " İftar sonrası camiye geldiğimizde sıcaktan bunalıyorduk. Ama şimdi dışarıda serin serin teravih namazımızı kılıyoruz"dedi Caminin erkek cemaati bahçeye çıkınca da Cami içi kadınlara kaldı ve kadınlarda camii içerisinde namaz kılıyorlar.

20 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.