YPG'yi 'Sakarya' vuracak!..

Ankara saldırısının arkasından YPG'nin çıkması üzerine TSK, Sakarya Çok Namlulu Roketatarlar'ı Suriye sınırına kaydırdı. Namlular, YPG'nin elindeki Afrin'e çevrildi

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; 
Türkiye'yi yasa boğan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği kanlı Ankara saldırısının failinin YPG bağlantısının ortaya çıkması, gözleri Suriye sınırında çatışmalarını yoğunlaştıran YPG'ye çevirdi. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye saldırının cevabını en sert şekilde vermeye hazırlanan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yeni bir adım daha geldi. Daha önce angajman kuralları çerçevesinde YPG güçlerini Fırtına obüsleriyle vuran TSK, bu kez Sakarya Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) bataryalarını Suriye sınırına sevk etti. 122 milimetrelik roketleri kullanan ve ağır bölgesel tahrip gücüne sahip Sakarya ÇNRA'ların namluları ise Suriye'de YPG denetiminde olan Afrin bölgesine çevrildi.

 

Konuya ilişkin bilgi veren askeri yetkililer, Sakarya'nın etkisinin çok daha kapsamlı olduğunu ifade etti. İki podda 40 roket bulunan bu silahla 500 metrekarelik bir bölgenin tek atışta vurulabildiğinin altını çizdi. Atış kapasitesi yüksek bu silahın kullanımıyla YPG'nin Afrin bölgesinde çok ağır zayiat vermesi bekleniyor.

Sakarya ÇNRA Roketsan tarafından geliştirildi.

20 Şub 2016 - 17:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.