YILDIRIMDAN ŞOK AÇIKLAMALAR.!

Yaşanılanlar parti içi demokrasiyi değil, dikta rejimini hatırlatıyor

AKP Akyazı ilçe kongresinde adaylığı divan tarafından engellenince, "Yaşanılanlar parti içi demokrasiyi değil, dikta rejimini hatırlatıyor" sözleri ile gündem yaratan Mustafa Yıldırım, açıklamalarını dün de sürdürdü. Şok çıkışlarını sürdüren Yıldırım, "Ben ve arkadaşlarım Nail Kahveci'ye karşı olduğumuz için aday olmadık. İlçe teşkilatımızı Akyazılı delegelerin en güzel şekilde belirleyebileceğini göstermek istedik. Ancak genel merkezin Sakarya birimi buna izin vermedi. Siz bilmezsiniz, biz biliriz manasına gelen tutum sergiledi. Süreçte yaşananlar Kahveci yönetimine de yaramaz. Zira göstermelik kongre ve ayak oyunlarıyla meşruiyeti tartışılır hale gelmiştir" değerlendirmesi yaptı. İstişare değil, tebliğ Genel Merkez'de Sakarya kongreleri ile ilgili görevi olan herkesi sorumlu tutan Yıldırım açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, "İstişare yaptık deniliyor. Koordinatör milletvekili 3 ay önce geldi bir dizi görüşmeler yaptı, daha sonra kongreye 1 hafta kala adaylıkta adı geçen 5 arkadaş genel merkeze çağrıldık. O günde Akyazı'da partimizin durumunu konuşmadık. Niçin aday olduğumuz soruldu ve kendilerinin adayının Nail Kahveci olduğu tebliğ edildi. Kısaca gaz almak istediler. Bu mudur istişare? Kararlarına uyunca istişare, bir dakika yanlış oluyor deyince dik başlılık. Var mı böyle bir şey?" Başbakanın haberi yok Mustafa Yıldırım açıklamalarını şu sözlerle nokta koydu: "Rütbe için siyaset yapmadım. Bir beklentim yok. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve davamıza inancım sonsuz. Ağabeyim Recep Yıldırım Refah Partisi'nde belediye başkanıydı. Ağabeyime gittim. Bizim yerimiz Erdoğan'ın yanıdır. AKP'ye katılmazsan yalnız kalırsın, biz kardeşlerin olarak oradayız dedim. Bu sözlerini ağabeyine söyleyen biri olarak, Genel Başkanımız Erdoğan'ın Sakarya ilçe kongrelerinde ki gelişmelerden haberinin olmadığını iddia ediyorum."