YGS'ye girecek adaylara uyarılar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Özmen, 13 Mart Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara uyarılarda bulundu.

Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, tek oturumda yapılacak sınavın emniyetli şekilde yürütülmesi için her türlü önlemlerin yurt çapında alındığını belirtti.

 

Sakarya'da 22 bin 811 adayın sınava gireceğini, 6 bin 585 adayın sınav yerinin Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü olduğunu bildiren Özmen, "Sınava gelişte oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak, özellikle Esentepe Kampüsü'nde sınava girecek adayların evden erken çıkmaları tavsiye edilmektedir. Sınava aracıyla gelenler, uygun olan en kısa yol için Adapazarı girişi, E-5 (İzmit) girişi ve Beşköprü girişinden herhangi birini tercih edebilir. Yine adayların sınavdan bir gün önce sınav salonunu ziyaret etmeleri faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Adayların sınava girebilmek için nüfus cüzdanı veya geçerli pasaport ile sınav giriş belgelerini getirmek zorunda olduğunu vurgulayan Özmen, bunun dışında sadece etiketsiz pet şişede su getirmelerine izin verileceğini kaydetti.

 

Doç. Dr. Ahmet Özmen, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.

Sınav, 13 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

09 Mar 2016 - 14:16 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.