YGS sonuçları açıklandı. Tıkla - Öğren...

YGS sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. 21 Mart tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen YGS sınav sonuçları merakla bekleniyordu.

 

VE ÖSYM SONUÇLARI AÇIKLADI

YGS sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. Üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen adayların ter döktüğü YGS sınav sonuçları, ÖSYM internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Sonuçlar, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla TC Kimlik Numarası ve ÖSYM tarafından tahsis edilen şifre ile sonuçlar öğrenilebilecek. İşte, 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen YGS sınavı sonuçları ve detaylı bilgiler 

 

YGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

KATILIM GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE ARTIŞ GÖSTERDİ
Toplam 2 milyon 265 bin 902 kişinin başvuruda bulunduğu sınav, geçtiğimiz yıl 2 milyon 178 bin adayın müracaatıyla sonuçlanmıştı. Bu sayı, bir önceki yıla göre 87 bin kişilik bir artış gösterdi.

 

PUANLAR NASIL HESAPLANDI?
YGS puanlarının hesaplanması esnasında adayların her teste verdiği cevap, ayrı koşullar altında değerlendirmeye alındı. Testlerdeki standart puan hesabı, her adayın verdiği doğru-yanlış cevap sayısına göre belirlendi. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulundu.


Son sınıfta okuyan adayların tamamının ilgili testten aldıkları ham puanlar, o testin ortalama ve standart sapmasını oluşturdu.

AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgilitestlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanıalmaları sağlanacaktır.

 

150'NİN ALTINDA KALANLAR YGS İLE TERCİH YAPAMAYACAK
YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programınıtercih etme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı dahesaplanmayacaktır.
150 ve 180 arasında puan alan adaylar ise LYS'ye girme hakkında sahip olmayacak ve sadece ön lisans bölümlerini tercih edebilecek.

 

OBP NASIL HESAPLANDI?
Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürüldü.Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) ortaya çıkarıldı.

Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olarak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 belirlendi.
Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alındı. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alındı ve okul bazında işlem yapılmadı.
Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklendi ve böylece adaylarınyerleştirme puanları hesaplandı.

28 Mar 2017 - 17:59 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.