Yeşil siyahlı yılların görüntüleri!

Sakaryaspor'un 1986/87 yılında 2nci lig şampiyonu olarak o yıllarda adı birinci lig olan Süper Lige yükseldiği o yılların görüntüleri..

MEDYABAR.COM 

Görüntüler 1987 yılından..

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler yeşil siyahlı temsilcimizin 1986/1987 futbol sezonunda 2nci ligden lnci lige yükseldiği yılları anlatıyor..

Sakaryaspor'da o yıllarda başkanlığı Dönemin Adapazarı Belediye Başkanı Erkal Etçioğlu yapıyor.

Yönetimde ise şehrin sevilen simalarından Fikret Şen, Rasim Elgin, Enver Şükür, Engin Özkal, Hüseyin Ocak, Bülent Yılmaz, Sabri Küçük, Servet Varoğlu, Besim Çömlekçioğlu, Sakin Arabacıoğlu, Hilmi Kayın, Nihat Kobal, Şakir Kaya, Ömer Öztaş, Niyazi Mumcu, İbrahim Taşkent, Nihat Gün ve Sami Türkoğlu?ndan oluşan güçlü ve dirayetli bir yönetim var...

Takımın başına da şehirde şampiyonluk denilince akla ilk gelen teknik direktör olan efsane isim Necdet Niş bulunuyor..

O yıllarda Lige 4-2′lik Silivri deplasman galibiyetiyle fırtına gibi giren Sakaryaspor, şampiyonluğa baş koyan Konyaspor'la amansız mücadeleye tutuşuyor, Bakırköyspor'un da zaman zaman katıldığı yarış nefes nefese sürerken, Erol Girişkenin naklettiğine göre, Konyaspor Kulüp Başkanı Süleyman Çınar

Şampiyonluk için bir trilyon ayırdık, doğal bir afet olmadığı sürece Konyaspor şampiyondur diyecek, Sakaryasporun 2 gol averajıyla şampiyon olması üzerine de 2 ay içerisinde kahrından hayatını kaybedecekti.

Yönetim, teknik heyet, futbolcu, taraftar; bütün bir Sakarya kenetlenmiş ve şampiyonluk ipini göğüsleyerek, bir sezonluk kısa bir aradan sonra 1. Lig?e tekrar merhaba diyordu.

Şampiyonlukta elbette ki herkesin payı büyüktü ama Teknik patron Necdet Niş, Kaptan Oğuz'la, 14 gol atan Aykut Kocaman'ın katkıları çok daha farklıydı.

Zor elde edilenin önemi ve değeri elbette ki ölçülemezdi; Erol Girişken Atatürk Bulvarında o geceki kalabalığı ve coşkuyu hayatımda bir daha görmedim sözleriyle ifade edecektir.

İşte eski günlerini tarihini yeniden yaşamak isteyen
Sakaryaspor'umuzun 1986/1987 yıllarındaki şampiyonluğu..'
Bu görüntüleri sosyal medyada Şahin Arabacı paylaştı.

26 Kas 2014 - 09:56 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.