YENİ MAHALLEDE BAZ İSYANI

Mahalle sakinleri sokaklarındaki Baz istasyonunun kanser hastalığı yaptığı gerekçesiyle tepki gösterisinde bulundular

MAHALLE SAKİNLERİ BAZ İSTASYONUNA TEPKİLİ Mahalle sakinleri sokaklarındaki Baz istasyonunun kanser hastalığı yaptığı gerekçesiyle tepki gösterisinde bulundular Sakarya Akyazı ilçesi yeni mahalle sakinleri komşularının çatısına kurulan baz istasyonuna sağlıklarını tehdit ettiği gerekçesiyle toplanarak tepki gösterisinde bulundular. Akyazı yeni mahalle 2009 sokaktaki mahalle sakinleri yine aynı mahalle 2012 sokakta Mehmet İlhan,a ait evin çatısına kurulan Baz istasyonunun radyasyon yaydığı ve mahallelerinde kanser hastalığının arttığını özellikle çocuklar açısından endişe ettiklerini dile getirdiler. Mahalle sakinleri bu Mahallede 1 ilköğretim Okulu,1.Lise ve 1 de Meslek Yüksek Okulu ve öğrenci yurtları da bulunmaktadır dediler. Mahalle sakinlerinden Adalet Avcı Baz istasyonu hakkında kanser yaptığının haricinde hiç bir bilgiye sahip olmadıklarını ve bu konuda da yetkili kimsenin kendilerine her hangi bir bilgi vermediğini mahalleli olarak imza topluyoruz kaymakamlığa vererek gerekli araştırmanın yapılmasını isteyeceğiz dedi. Üç yıl önce eşini gırtlak kanserinden kaybeden dört çocuk annesi Ayşe Yıldırım ise,baz istasyonu mahalleye kurulalı beş yıl oldu ardından hastalıklar başladı önce taksi şoförlüğü yapan eşimi kanserden kaybettik şimdi tek tek mahallemizde hastalıklar başlayınca bende eşimin hastalığını bu baz istasyonuna bağlıyorum dedi. Aynı mahallede oturan öğrenci olduğunu söyleyen 18 yaşındaki Ömer İlyas Tekin ise kendisine bir ay önce Kocaeli Araştırma Hastanesinde Lemkomi teşhisi konduğunu ve altı aylık kemoterapi uygulanacağını belirtti. mahalle sakinleri baz istasyonunu ya kaldırılmasını yada bir zararı yoksa da kendilerine yetkili kişilerce bu konuda ikna edici bilgi verilmesini istediler.

10 Nis 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.