YAZAR YAMAÇ İLE SÖYLEŞİ

Yazar Ayşe Çekiç Yamaç Akyazı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile söyleşi yaptı.

YAZAR YAMAÇ İLE SÖYLEŞİ Yazar Ayşe Çekiç Yamaç Akyazı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile söyleşi yaptı. Akyazı Anadolu sağlık meslek lisesi müdiresi mehtap Altunanahtar ve irfan sezgin 'in girişimleri söyleşide Yamaç" Ben Emirdağ ilçesinin yetiştirdiği bir kişiyim. Şuan burada bu seçkin davetli topluluğu ile bir arada bulunmaktan onur duyuyorum . Hep kendi kendime derdim .Dünyanın her yerinden davet alıyorum. Ya neden Memleketimden neden davet almıyorum diye. Sağ olsun irfan bey bu konuda davette bulundu ve şuan burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Söyleşide konuklar ve öğrenciler Yamaç ‘a çeşitli sorular sordular. Yazar yamaçta bu soruları içtenlikle cevapladı. Yazarda okurlarının kitaplarını imzaladı. Söyleşiye İlçe Milli Eğitim Müdürü mesut papatya Okul müdürleri , öğrenciler katıldı. Ayşe Yamaç kimdir? Ayşe Çekiç Yamaç, 1960 Afyon-Emirdağ doğumludur. İlk ve orta öğretimini Emirdağ'da tamamlayarak, arkasından Aydın-Ortaklar Eğitim Enstitüsünü bitirmiştir. Diyarbakır, Afyon, Samsun, Kars ve Eskişehir'in ilçe ve köylerinde yirmi bir yıl öğretmenlik yapmıştır. Emeklidir. Eskişehir'de yaşamaktadır. Birçok ödüle imza atan Ayşe Çekiç Yamaç yazarlığa şiir kitaplarıyla başlamıştır. 30'u aşkın eseri ve 10'a yakın ödülüyle yazarlığa devam etmektedir. Öyküleri, şiirleri ve denemeleri; Öğretmen Dünyası, Kadınlar Dünyası, Aykırı sanat, Özgür Pencere, Andız, Eskişehir Sanat, Damar, Anafilya, Afrodisias Sanat, Berfin Bahar, Cumhuriyet Kitap, Havuz, alkımsanat… Gibi dergilerde ve internet sitelerinde yayınlanmıştır Yazar öğrencilere birde tavsiyede bulundu nasıl bir yaşam nasıl bir hayat istiyorsunuz. Öncelikle kendinizi yargılayın her zaman kendinize örnek alcağınız kişi yada kişiler ülkesine milletine faydalı kişiler olmalıdır. Ben kitaplarımda genelde gençlere hitap etmeyi seviyorum. Nedeni ise gençliğimde fazla çeşitli kitap bulup okuyamıyordum sizlerin sorunlarının ben çok iyi bildiğim için gençliğe hitap eden kitaplar yazmaya çalışıyorum dedi. Yazar olmadan önce kendime örnek aldığım yazarlar Yaşar Kemal Kemalettin Tuğcu gibi yazarlar. Yazar programın bitiminde öğrenciler bol,bol kitap imzaladı. Ethem ACAR

28 Kas 2011 - 00:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.