Yazaki bin işçi alacak

Vali Hüseyin Avni Coş, Demiryol – İş Sendikası’nın genel kurulunda, Sakarya’daki fabrikalarda Sakaryalı işçilerin çalıştırılması gerektiğini Yazaki Fabrikasını yeni yatırımlarla bir kişi daha istihdam edeceği mesajı verdi.

Vali Hüseyin Avni Coş, kongredeki konuşmasında şehir olarak el ele, birlik ve beraberlik içerisinde üretimi ve istihdamı artırmak için çalıştıklarını belirtti. Toyota fabrikasının 1 milyar 110 milyon dolarlık teşvik için başvurduğunu bildiren Vali Coş, bu yatırımla bin 500 kişinin daha istihdam edileceğini, Yazaki fabrikasının da yeni yatırımları ile bin kişiyi istihdam edeceğini söyledi.

"Bu fabrikalarda Sakaryalı işçilerin çalıştırılabilmesi için hazırlık yapmalıyız diyen Vali Coş, Biz bunları yapamazsak başka illerden gelen kişiler bu fabrikada istihdam olur. Sakaryada çivi çakmak isteyen taş üstüne taş koymak isteyenlere kapımız açık dedi

İŞ VAR İŞÇİ YOK

Sakaryada sanayicinin işçi, işçinin de iş bulamadığını ifade eden Vali Coş, şunları kaydetti: 2014 yılında 27 bin açık işe 13 bin 500 kişi yerleştirebilmişiz. Sanayici işçi bulamıyor, İşçide iş bulamamaktan yakınıyor.5 kişiyi meslek edindirme kursları ile iş sahibi yapmışız. Sanayi?den daha önemli sektör hizmet sektördür. Sakarya önümüzde ki yıllarda hizmet sektörü alanında parlayan bir yıldız olacaktır.

18 Oca 2015 - 14:25 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

hakanSULTAN - 10 yıl akyazıdaki bi fabrikada çalıstım. adamlardaki mantık işçi çok istmeyen gitsin az para verip çok iş isterler. zamanında bi fabrikanın müdürü işçiler verilen zamlara karşı çıktığında'' hepinizin fındık tarlası var burdan aldığınız parayamı bakıyoesunuz demişti'' bu kafa yapısı olduktan sonra fabrikalar daha çok işçi ararEMPERYALIST SOMURUCU MADEM ALACAKTIN NITE ONCEKILERI CIKARTTIN ALDIKLARINI NE KADAR CALISTIRACAN YAZAKIDE CALISIPTA EMEKLI OLAN KIMSE VARMI YOK YAZIK INSANLARIN DUYGULARIYLA KADERLERIYLE OYNAMAYIN ADAM ISE GIDI DIYE BORCLANIYO SONRA KAPININ ONUNE KONUYO ISE GIRECEKLER BENIM SORDUGUM SORULARI SIZDE SORUN LUTFEN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 14:25