Yardımcı kitaplara yasak kararı

Vali Hüseyin Avni Coş, devletin dağıttığının haricinde öğrencinin masasında kitap olmayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili genelgesine rağmen ilimizde bulunan okullar öğrencilere kaynak kitap alınmasını zorunlu tutuyor.

İngilizce, Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe gibi ana dallarda eğitimciler ders müfredatını yardımcı kitaptan işleyeceğini belirterek, kitap alımı konusunda velilere baskı yapıyor.


KIRTASİYELER
Veliler ise durumdan oldukça şikayetçi. Yardımcı kitapları tedarik edebilmek için ilimizde bulunan belli kırtasiyelere yönlendirilen veliler,'' Her dersin yardımcı kitabı önceden belirlenmiş kırtasiyelerce satılıyor. Aynı kitabın 2015 ile 2016 baskısı arasında bile fark var. Bazı öğretmenler kitap konusunda ısrarcı'' dedi.


EK KİTAP YASAK
Veliler istenilen kitaba göre kaynak kitabın fiyatının 75 ile 350 TL arasında olduğunu ifade ediyor. Vali Hüseyin Avni Coş ise dün okullarda kaynak kitap aldırmanın yasak olduğunu belirtti. Vali Coş, ''Derhal gereğinin yapılması için talimat veriyorum. Devletin verdiği kitaptan başka kitapların öğrencinin sırasında durması yasak. Bunu önleyeceğiz'' dedi.

KAYMAKAMLIKLAR
Ek kitap almamaları yönünde velilere çağrına bulunan Vali Coş, ''Velilerimiz bu tarz kaynak kitap alımı ile ilgili gayri kanuni taleplere uymasınlar. Eğer bir sıkıntıları varsa hemen bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına başvursunlar. Biz bu konuda gereğini yapacağız. Milli Eğitim de okullarda kaynak kitapla ilgili denetim yapacak'' dedi. (Yenihaber Gazetesi)

04 Eki 2016 - 17:28 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş - Her yıl aynı şeyler söyleniyor fakat hepimiz biliyoruz ki her okulda mutlaka yardımcı kitap aldırılıyor.Kimse yalanlamasın... Aldırmayan okulların eğitime yeterince önem vermediğini bile düşünüyoruz.Neden alıyoruz? Çünkü dersin asıl kitaplarının yeterli olmadığı düşünülüyor...Hadi yalanlayın söylediklerimi,aldırılmıyor deyin bakalım kendimizi kandırmaya devam edelim...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ekim 17:28