Üstün, Sakarya'daki FETÖ operasyonlarını anlattı

Ak Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya'nın FETÖ terör örgütünün en az örgütlenebildiği illerden olduğunu söylerken, Karagöl Yaylasında yaşanan trajikomik bir olayı da anlattı

ustun-1.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Kent Park'taki SASKİ hizmet binası bahçesinde Yeni Akit Gazetesi Parlemento Muhabiri Muhammet Kutlu'ya samimi açıklamalarda bulunan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, FETÖ'nün en az örgütlenebildiği illerden biri olan Sakarya'nın adının, darbe girişimi sonrasında sıkça bu örgütle birlikte anılmasının nedeninin, Genelkurmay Başkanı'nı rehin alanlardan birinin buradan çıkmış olması ve darbeci hain Adil Öksüz'ün Sakarya Üniversitesi'nden olması olduğunu belirterek, bunun da Sakarya için şanssızlık olduğunu kaydetti.

 

Üstün, Darbeci hain Adil Öksüz'ün arabasının Akyazı'da bulunması sonrasında başlatılan arama çalışmalarının halkın da desteğiyle sürdüğünü, ancak henüz sonuç alınamadığını anlattı.

 

ADİL ÖKSÜZ'LE İLGİLİ TRAJİKOMİK OLAYLAR YAŞANMAYA BAŞLANDI
Genelkurmay imamı hain Adil Öksüz'ü arama çalışmalarına ilişkin son gelişmeleri aktaran Üstün, "Sakarya'da çok büyük bir çalışma yürütülüyor. Jandarma bir taraftan, polis bir taraftan büyük bir faaliyet yürütülüyor. Vatandaşlarımız da çok duyarlı. Çobanından sokaktaki vatandaşına kadar herkes teyakkuzda En ufak bir şüphe duyan hemen güvenlik güçlerine haber veriyor. Geçenlerde Taraklı Karagöl yaylasında, trajikomik bir olay oldu. Çoban ormandan çıkan birilerini görüyor. Çoban bunlar Adil Öksüz ve adamları diye kaçmaya başlıyor. Diğerleri de kaçanı Adil Öksüz zannedip onlar da ters yöne kaçmaya başlıyorlar. iki taraf da Adil Öksüz'ü gördük diye jandarmaya ihbarda bulunuyor. Aynı anda iki ihbar geliyor jandarmaya. Jandarma olaya el koyuyor sonradan işin aslı ortaya çıkıyor. Halkın aşırı motivasyonundan kaynaklanan bu tür olaylar da oluyor. Çok büyük bir arama faaliyeti var. Ben sanki bunca aramaya rağmen bulunamaması nedeniyle burada olmadığı izlenimine kapıldım" dedi.

 

"EN AZ ÖRGÜTLENEBİLDİĞİ İLLERDEN BİRİ..."
 "Bu olayın Sakarya ile anılması da üzücü" diyen Üstün, "Sakarya Üniversitesi FETÖ'nün en az sızdığı bir üniversite. 800'ün üzerinde akademik kadronun içinde 38 kadar FETÖ'cü tespit edilerek görevden uzaklaştırıldı. Bunun nedeni hem siyasilerimizin çok duyarlı olması, hem de kurucu rektör dışında rektörlerin hiçbir zaman paralelci olmaması. Rektör Muzaffer Elmas'a kumpas kurmaya kalktılar, tüm halk ayağa kalkarak FETÖ kumpasına engel oldu. Memnuniyetle görüyoruz ki, Sakarya, devlet kurumlarında, üniversitede FETÖ'cülerin en az örgütlenebildikleri illerden biridir. Sadece sivil toplum içinde bir miktar yapılanmış olduklarını görebiliyoruz" şeklinde konuştu.

 

 "İKİ İSMİN SAKARYA'DAN ÇIKMIŞ OLMASI...'
Darbeci Tümgeneral Mehmet Dişli ve Adil Öksüz denilen haini hatırlatan Üstün, "Genelkurmay Başkanı'nı rehin alanlardan birinin buradan çıkmış olması, darbeci hain Adil Öksüz'ün. Sakarya Üniversitesi'nden olması, Sakaryamız için sadece bir şanssızlık olmuştur. Oysa Sakaryamız, bu ihanet örgütünün en az örgütlenebildiği illerden biridir" ifadelerini kullandı.

17 Eyl 2016 - 18:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaşhakanali memati...DAVUT - bir olayı kapatmak için en iyi iş karşı tarafı küçültmek yada lafı dolandırmak neden çünkü siz ya onlardansınızdır yada prim verenlerden..............doğru ,en az örgütlendiği il....nası böyle konuşuyon hayret ya.. kasım secimlerinde HDP sakarya genelinde 11800 oyu kimden aldı..biraz akıllı olun...darbe gecesi sakaryada infaz edilecek 5000 kişişnin listesini kim hazırladı o zaman..üç beş kişimi..neden istanbul ankara hariç sadece sakarya valiliğine girmeye calıştı şerfsizler..cünkü valilik sakaryada en iyi örgütlenen fetö nün üstüne gitmeye başlamıştıda ondan...her ne olursa olsun bu milleti kimse yıkamıcak...hangi parti mensubu olursa olsun....ALLAH tuzak kuranların en hayırlısıdırççççBENİM GÖRDÜĞÜM ÇOĞU SİYASİLERİN FETÖCÜ MEMURU TERCİH ETTİĞİ. FETÖCÜNÜN AMACI KURUMU ELE GEÇİRMEK VE BU UĞURDA HIRSIZLIK PEZEVENKLİK VS. HER ŞEYİ MEŞRU KABUL EDİYORLAR.BAZI KÖTÜ NİYETLİ SİYASETÇİNİN AMACIDA RANTI ELE GEÇİRMEK.BÖYLE OLUNCA FETÖCÜLERDEN İYİSİ YOK TABİİ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 18:02