Ülkü Ocaklarından Basın Bayramı açıklaması

Akyazı Ülkü Ocakları başkanı Soyhan Sofuoğlu 24 Temmuz Basın bayramı nedeniyle Basın bildirisi yayınladı. Sofuoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan Türk basınının yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli günlerden biridir.”

“24 Temmuz 1908 günü birçok tarihçi tarafından 2. Meşrutiyet Dönemi olarak nitelendirilse de o dönem yürürlükte olan Osmanlı anayasasının ikinci fasılası olarak bilinir. Padişah II. Abdülhamit’in yaklaşık 30 yıl süren istibdat rejimi neticesinde basına sansür getirilmiş, demokratik hayatın birçok unsuru zedelenmiştir. İşte bu noktada günümüz Cumhuriyetinin temellerini atan dönemin İttihat ve Terakki Partisi (Birlik ve İlerleme Partisi) ileri gelenleri tarafından yapılan girişimler neticesinde 24 Temmuz 1908 sabahı II. Meşrutiyet ilan edilmiş ve demokrasinin temelleri atılmıştır. Ve o günden beri her yıl 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi basın, bir milletin müşterek sesidir. Bu sebeple tarafsızlığı ilke edinen Türk basına birçok görev düşmektedir. Bunların başında Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkıp, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlılığı her fırsatta vurgulayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır.

Bu vesile ile özellikle şehrimizdeki ve tüm Türkiye’de faaliyet gösteren ulusal, yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımızın ve ulusal ajans temsilcileri ile güzide bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı” kutluyor Başta 2014 yılında haber için gittiği seçim bürosu açılışında pkkli hainler tarafından yapılan saldırıda şehadet makamına erişen Cengiz AKYILDIZ abimiz olmak üzere görevi başında vefat eden basın mensuplarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

Ülkü Ocakları Akyazı ilce Başkanı

Soyhan Sofuoğlu

24 Tem 2017 - 10:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

GÖNÜL DOSTU - bizleri unutmayanı bizde unutmayız teşekkürler sayın başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Temmuz 10:39