Ülkü Ocaklarından 30 Ağustos mesajı

Akyazı ülkü ocağı başkanı Soyhan Sofuoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada bulundu.

Ülkü Ocaklarından 30 Ağustos mesajı Akyazı ülkü ocağı başkanı Soyhan Sofuoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada bulundu. Akyazı ülkü ocağı başkanı Soyhan Sofuoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Elde ettiği hiçbir başarıya lütuf ve bağışlama yoluyla ulaşmamış olan Türk milleti, imrenilecek kararlılık ve sarsılmaz azimle; bağımsızlığına musallat olan mihrakları, her daim tarihin karanlığına geri dönmemek üzere göndermiştir" dedi. Büyük Taaruz'un örnek teşkil edecek bir zaferle sonuçlandığını ifade eden Pehlivan, "Her safhası ile düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan Büyük Taarruz; Türk milletine hasım odakların mutlak akıbetini göstermesi bakımından bugünlere ve yarınlara örnek teşkil edecektir. Milli kabullerimizi faraziye, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini yük, milliyetçiliği ise süresi geçmiş bir anlayış olarak değerlendirenler; geçmişimizdeki bu muhteşem olaydan ders çıkarmalı, aziz millet varlığını ve değerlerini asla hafife almamalıdır. Ayrıca bu zafer, zamanı doldu denilen bir Türk Devletini bile, hiç kimsenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini, onun ancak kendi içerisinden çıkan kudretli bir iradeyle dönüşebileceğini, Türk'ün istiklâl ve hürriyetinin nesilden nesile, kendi kurduğu bir devletten diğerine devredilip gideceğinin ispatı olarak da görülmelidir" dedi. Soyhan Sofuoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Nitekim bedeli kanla ödenerek kazanılan zaferlerin hepsi; tam bağımsız yaşama konusunda müzakere ve tartışma kabul edilmeyeceğinin bir kanıtı olarak değerlendirilmelidir. Vatan burçlarından ay-yıldızlı bayrağımızın inmemesi için her şeyini feda eden, bu uğurda kendileri yetim kalma pahasına gelecek nesilleri öksüz ve çaresiz bırakmayan atalarımızın göz kamaştırıcı fedakârlıkları her türlü övgü ve takdirin üstündedir. Asırları aşarak gelen kutlu vatan emanetinin muhafazası ve gelecek kuşaklara devri konusunda sahip olduğumuz tartışılmaz niyeti ve göstereceğimiz milli gayreti bu vesileyle bir kez daha ilan ve ilam ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın devamlılığı ve bağımsızlığı yolunda çok önemli bir anlamı olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ülkü ve silah arkadaşlarını, milletimizin selameti için canlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet hislerimle anıyorum."

30 Ağu 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.