Ülkü Ocakları Mehmet Akif'i Unutmadı

İstaklâl Marşı'mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Akyazı Ülkü Ocakları basın açıklaması yayınladı.

İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisince kabulünün 93. yılındayız.
İstiklâl Marşımızı yazarak Türk milletinin gönlünde ebedi bir şöhret kazanmış olan Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

12 Mart 1921’de üç kez ayakta okunarak kabul edilen millî marşımız, 93 yıldır ay yıldızlı bayrağımıza yoldaş olmuş; her Türk’ün yüreğinde ve dimağına hürmetle ve muhabbetle kalıcı bir şekilde işlemiştir. Ülkemizin en dar ve sıkıntılı dönemlerinde yazılan İstiklâl Marşı, bu millete olan sonsuz güvenin bir nişanesi, inancın ve azmin hangi güçlükleri yenebileceğine olan imanın mısralara dökülmüş en edebî ifadeleridir.

“Ben ezelden beridir, hür yaşadım, hür yaşarım

 Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım”  ifadelerinde olduğu gibi Türk milletinin özgürlüğe olan aşkını en veciz şekilde anlatımını yine millî marşımızda buluruz. Ülkücü Türk gençliği olarak Türk milletinin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklâl Marşı’mızın nazlı bayrağımızla birlikte sonsuza dek yaşayacağını, ve yaşatacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz. Hiçbir kirli pazarlık ve kirli amaç Türk milletinin bayrak aşkını, vatan aşkını, İstiklâl marşı sevgisini söndüremez. Akif’in de İstiklâl Marşı’mızda dediği gibi;

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son OCAK

Vatanımızda son “ocak” kalıncaya dek İstiklâl Marşı’mız ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

İstiklâl Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u tekrar rahmetle anıyor, 93 yıldır olduğu gibi istiklâl Marşı’mızla daha nice yıllar diliyoruz.

Akyazı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Soyhan Sofuoğlu

12 Mar 2014 - 09:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.