Ülker’den çiftçisine teşekkür kampanyası

Yıldız Holding’in mahsul alımında önemli bir paya sahip olan markası Ülker, “Yurdumun Ülker Çiftçisiyle Büyür Ülker” sloganıyla hayata geçirdiği yeni kampanyasıyla çiftçisiyle nesillerdir devam eden iş birliğine dikkat çekiyor.

c633fd3d1b62700d7dadcd98c668ff52.jpg
453f80303371ca642b3d7ab89467ba87.jpg
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ülker nesillerdir çiftçisiyle birlikte büyüyor…

Ülker’den çiftçisine teşekkür kampanyası

•             Yıldız Holding’in mahsul alımında önemli bir paya sahip olan markası Ülker, “Yurdumun Ülker Çiftçisiyle Büyür Ülker” sloganıyla hayata geçirdiği yeni kampanyasıyla çiftçisiyle nesillerdir devam eden iş birliğine dikkat çekiyor.

•             Yıldız Holding’in Ülker ile beraber bünyesinde bulunan tüm gıda şirketleriyle tarımı desteklediğine dikkat çeken Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker aldıkları toplam 3 milyon ton mahsule ödenen rakamın geçen sene 2.5 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti.

Yıldız Holding’in halka açık şirketi Ülker Bisküvi ve Çikolata CEO’su Mehmet Tütüncü, 2017 yılında 1 milyar TL değerinde, yaklaşık 1,5 milyon tonluk mahsul alımı yapıldığını söyledi. Tütüncü, satış noktalarında başlatılan “Yurdum Ülker çiftçisiyle büyür Ülker” kampanyasıyla çiftçilerin Ülker’in başarısındaki katkısına dikkat çekmek istediklerini ifade etti.  

Ürünlerin lezzetinin Karadeniz’in fındığı, İç Anadolu’nun buğdayı gibi çeşitli coğrafyalarda yetişen en kaliteli malzemelerden geldiğini hatırlatan Tütüncü sözlerine şöyle devam etti:

“Çiftçilerimiz bizim için önemli iş ortağımız ve üretimimizin tam kalbinde yer alıyor. Tüketicilerimizin sevdiği ürünlerimizde çiftçilerimizin özenle ürettikleri mahsullerin katkısı büyük. Bu değerin her zaman farkında olarak çiftçilerle yaptığımız iş birliklerine önem veriyoruz.

•             Çiftçilerimize tohum desteği, eğitim ve bilgilendirmeler, ürettikleri ürünü tarladan teslim alma, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Lisanslı Depoculuk Faaliyetleri arasında yer alan hububat depolama alanlarının artırılması gibi çeşitli çalışmalarla destek olmaya çalışıyoruz.

•             Buğday, fındık, şeker pancarı ürünlerimizde kullandığımız önemli ham maddeler arasında yer alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı tarım araştırma enstitüleri ile buğday ve yulaf özelinde çalışmalar yapıyoruz.

•             10 yıldır Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ile bisküvi için ideal buğday üretmek üzere ıslah çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaların sonunda “Ali Ağa” adını verdiğimiz yüksek verimli, hastalıklara ve kuraklığa dayanıklı bir buğday türü geliştirdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü tarafından tescillendi. Buğday alımımızla, çiftçiler, nakliye, tahmil tahliye ve depolama işçileri, kooperatif ve dernekler olmak üzere 500 binden fazla aileye katkı sağlıyoruz.

•             Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün Kahraman isimli yulaf çeşidinin geliştirme projelerine destek oluyoruz. Yıllık 4 bin ton yulaf ihtiyacımızın tamamını çiftçilerle gerçekleştirdiğimiz sözleşmeli ekimle karşılıyoruz.

•             2015 yılında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu işbirliği ile başlattığımız Giresun Kalite tombul fındığının bitki, hayvan türlerinin ve çeşitlerinin sayıca zenginliğine etkilerini araştırdığımız projede önemli bulgular elde ettik. Giresun’da seçilen pilot bahçelerde iyi tarım uygulaması ve kapasite geliştirme çalışmalarına bu süre içerisinde ağırlık verdik”.

YILDIZ HOLDİNG TÜM MARKALARIYLA TARIMA DESTEK VERİYOR

Yıldız Holding’in sadece Ülker ile değil diğer gıda üretim şirketleriyle de tarıma destek verdiğine dikkat çeken Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, bu şirketlerle birlikte toplam mahsul alım rakamının 3 milyon ton ve 2.5 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti.

Ülker sözlerine şöyle devam etti:

“Yıldız Holding olarak çiftçisiyle büyüyen bir gıda şirketiyiz. Tarıma, çiftçiye dokunan birçok markamız var. Tüketicilerimize sunduğumuz bezelye, fasulye, mısır, ıspanak ve ürettiğimiz her şey çiftçimizden taze olarak bize geliyor. Şu anda sözleşmeli 600 çiftçimiz var. Yılda 2 kez birlikte çalıştığımız tüm çiftçilerimize toplu ekim, besleme, sulama, ilaçlama eğitimi veriyoruz. Ayrıca tarlaların başında ve çiftçilerin yanında olan ziraat mühendislerimiz de sürekli olarak bire bir danışmanlık hizmeti veriyor. Çiftçimizle birlikte kazanıyoruz. Kazandığımızı ülkemize yatırıyoruz. Çiftçilerimizden gelen mahsulleri fabrikalarımızda hepimizin her gün market raflarında gördüğü ürünler haline getiriyoruz.”

30 Mar 2018 - 13:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.